fbpx
 
 
  • Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

U Slavonski Brod ponovno je pristigla potvrda za uspješan dugogodišnji rad u području obrazovanja.

Naime, prema izvršenoj analizi podataka konsolidiranih proračuna portala Gradonačelnik.hr, Slavonski Brod jedan je od gradova koji je najviše sredstava iz proračuna ulagao u područje obrazovanja.

Tako se Slavonski Brod, uz Pazin i Križevce, našao kao jedan od tri grada te kao jedini od velikih gradova u Hrvatskoj koji je od 2017. do 2021. godine izdvajao više od 50% svojeg proračuna za područje obrazovanja, odnosno, gledajući prema prosječnom udjelu izdvajanja za obrazovanje, čak 51,90% proračuna.

Ovakvo priznanje i uspjeh nagrada je za projekte u obrazovanju koje Grad Slavonski Brod provodi već dugo vremena. Velika kapitalna ulaganja posljednjih godina uložena su u izgradnju novih dječjih vrtića te energetsku obnovu postojećih pa je samo za potrebne izgradnje i rekonstrukcije objekata predškolskog odgoja u posljednje četiri godine uloženo 28,1 milijun kuna. Upravo je novi sportski dječji vrtić jedan od najsuvremenijih vrtića u Hrvatskoj koji djeci pruža mogućnosti za intenzivnije provođenje tjelesnih aktivnosti, dok su Dječji vrtić „Potjeh“ te Dječji vrtić „Gita“ već proglašavani najboljim i najljepšim vrtićima u Hrvatskoj. Trenutno u Slavonskom Brodu nema liste čekanja za upis djece u dječje vrtiće, a Grad Slavonski Brod sufinancira i boravak djece u iznosu od 60 do 100 posto, ovisno o dohodovnom cenzusu.

Osim energetske obnove dječjih vrtića, Grad je uz pomoć europskih sredstava energetski obnovio i četiri velike gradske osnovne škole, izgradio dvije nove školsko-sportske dvorane te svoj rad usmjerava ka nadogradnji osnovnih škola kako bi svi učenici pohađali nastavu u jednoj smjeni koja im omogućava poboljšanje nastavnog procesa kroz učinkovitiju provedbu nastave u školama te kvalitetniju provedbu slobodnog vremena.

Svi učenici osnovnih škola imaju besplatne radne materijale, a dodatno je za učenike prvih razreda osiguran i materijal za likovnu kulturu. Produženi boravak provodi se u svim gradskim osnovnim školama te Grad subvencionira učenicima boravak i prehranu u produženom boravku. Kroz projekt „Lunchbox“, uz pomoć europskih sredstava, osigurana je besplatna prehrana za 1018 djece u osnovnim školama. Grad provodi i program predškole na 8 lokacija te je u ovu svrhu omogućen prijevoz učenika romske nacionalne manjine kako bi se potaknulo sudjelovanje sve djece u programu.  Učenicima su osigurani i pomoćnici u nastavi te stručni komunikacijski posrednici i pomoćnici u vrtićima za djecu s poteškoćama u razvoju.

Osim što učenicima srednjih škola Grad sufinancira gradski prijevoz, redovito se svake godine za studente izdvajaju sredstva za isplatu gradskih stipendija, a ove je godine Grad Slavonski Brod povisio iznos stipendije na 1200 kuna za studente koji studiraju izvan grada te 600 kuna za studente koji studiraju unutar Slavonskog Broda.

„Grad Slavonski Brod odavno veliku pažnju posvećuje najmlađim građanima koji su naša budućnost i pokretači razvoja. Stoga smo i većinu projekata usmjerili upravo njima jer želimo da tijekom cijelog odrastanja i života imaju u našem gradu sve što im je potrebno, a posebno se to odnosi na najviše standarde u odgoju i obrazovanju. Sve projekte nastavit ćemo usmjeravati ka njima, a ovakvi rezultati samo su poticaj i nagrada za sve što radimo.“, komentar je gradonačelnika Mirka Duspare na činjenicu da je Slavonski Brod među tri grada koja izdvajaju najviše sredstava u područje obrazovanja.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave