fbpx
 
 

Nadamo se da ste priredili čizmice i ujutro ih našli pune svega izobilja!

Ako želite svoju radost podijeliti s drugima, fotografirajte se sa svojim poklonima i uz oznaku #adventizdavnina podijelite sreću sa svima na društvenim mrežama!

I mi smo se bome dobro zabavili s Domaćima u svijetu Ivaninih "Priča iz davnina", još od ranoga jutra.

Današnje paljenje druge adventske svijeće dočekali smo pred zoru na Korzu uz Domaće i svetog Nikolu. Zamolili smo svetog Niku da nam opiše čime nas je to ovog došašća, još od petka darivao. Imali smo sreće, taman je bio pri kraju i dao nam je intervju koji su Domaći odmah priredili u Adventskom kalendaru! Pročitajte ga! Ovo je jedinstvena prilika da malo zavirite i u intimu Nikolinog doma iz davnina koji se prostire na stotinu oblaka!

Intervju vam donosimo i ovdje u cijelosti, a Sveti Niko kaže da vas danas čeka još poklon i na webu u Adventskom kalendaru i na Facebooku i Instagramu od 19:00 sati!

Danas se slavi Sveti Nikola.  Svi znamo da je to najočekivaniji gost svakog adventa! 

Kako je čuo da je na zemlji među ljudima zavladao strah od nekog virusa, odlučio je ovog došašća doći tajno još u ovaj petak i cijeli vikend čarolijom obasipati Brođane iz svoje nebeske kočije. Svjetlima nade, portalima u budućnost i blagovanjem na stolu duhovnog obilja odlučio vas je obradovati i ovog najčudnijeg i za Brođane najčarobnijeg Adventa iz davnina. 

Sreli smo ga noćas i priupitali što nam je to sve donio iz davnina:

Dragi Sveti Niko, jesi li si ti i prošle godine poslao Domaćima ovu knjigu s Ivaninim "Pričama iz davnina" kako bi u 2020. iz nje mogao razvući nove priče Korzom sve do Save?


SV. NIKOLA:
Da, da. Imao sam je na tavanu i već je dugo bila zatvorena. Mislio sam, bude li tako još jednu zimu spavala, moglo bi se ono čarobno triješće, što je i meni poklonilo ono ubogo djevojče, skroz posušiti i onda više iz njega neće izlijetati domaći! 

Ove godine smo mislili da nam nećeš doći. Ali odjednom se u gradu ovog petka pojavila neka lijepa svjetleća čarolija?

SV NIKOLA: Da dragi moji. Ovog adventa odlučio sam počasiti mlade obitelji i vas djecu s malo drugačijim poklonima! Odlučio sam uljepšati vaš grad mojim posebnim komadima čarobnog namještaja koji krasi moj dom na stotinu oblaka.  

STOL OBILJA mi je posebno drag. Njega sam naslijedio od svoje praprabake koja ga je izradila od najfinijeg Perunova hrasta za INTIMNO BLAGOVANJE DUŠE. Na stolovima imaš svega izobilja iz Ivaninih "Priča iz davnina". Ako si ih pročitao, i još bolje pogledao crtiće, lako ćeš prepoznati Palunkovu lobodu, Jaglenčeve bobice, Toporkove lješanjake i Nevine kolače. 

Neki pak imaju na sebi RIJEKU ŽIVOTA, pored koje su rasli mali javorići i onaj jedan grabić od kojeg drvodjelja istesaše Toporka i Župančiće, da ih Neumijka kroz život povede.  A na stolovima su KALENDARI kojima su spremljena sječanja iz davnina, iz kojih možeš i ti doznati kako živi vječno mladi drvodjelja i njegova žena vrtlarica. Volio bi da ih jednom sretneš, jer nisu oni sa mnom na sto dalekih oblaka. Oni su tu pored tebe, nedaleko od tvog mjesta i Slavonskoga Borda. 

Ooo vauuuuu!!! A što li su oni portali što po danu krase svojim bojama ove sive zimske dane, a kad padne mrak zasjaje kao neki svijet iz začarane sretne budućnosti.

SV. NIKOLA: Eeeeee to su ti MOJI ČAROBNI KALENDARI koji su ujedno i PORTALI u NOVU BUDUĆNOST! E njih ne nosim nikada sa svojih oblaka. Ali 2020 Nova Godina me je molila da ih donesem upravo Brođanima! 

Da bi osjetio njihovu čaroliju i otišao u neku novu dimenziju trebaš se prošetati kroz njihova 3 svjetla. Jedno je po danu, jedno je u sumraku a jedno u mraku! I svako svjetlo dat će ti novu poruku! Poruke ćeš otkriti u snu, ali tek u novoj godini, kad proljeće zazeleni Hrastove krošnje, snovi će početi klijati.  Nemoj ih do tada zaboraviti! 

Ali kad mi dođu gosti u oblake, i kad u sumrak ugledaju portale, uvijek je najteže odlučiti se od kojeg krenuti, pa evo dat ću ti samo male upute kako smo ih složili. Prvi ti je jesen u kojoj se i Advent otvara, i u kojoj je i Relja sredio Zmaja Ognjenoga. Zatim ide Zima i Kosjenkine Vile u letu iznad Legengrada. Pa u proljeće nam Neumijka s Toporkom i Župančićima razgrće oblake. A na ljeto Morski Kralj pred Palunkom šepuri se. 
Vauuuuu pa Sveti Niko, HVALA TI na svim darovima! Ove godine naučio si nas i da kad se sve čini nemogućim, ako upalimo svjetlo u svojim srcima, ti nas nikada nećeš zaboraviti i napustiti, ni kad ti virusi zabrane se s nama družiti, tvoja ljubav nađe puta da napuni naša srca svjetlom nove budućnosti. 


SV. NIKOLA: Jako sam sretan da sam vas toliko obradovao i bez da sam svakome ponaosob nešto darivao! Dragi moji neka ta ljubav plamti u vašim srcima i nesebično davanje svima neka bude najljepši poklon svakog Adventa iz davnina! 


Kako bi mogao ovu radost podijeliti sa svima, Pozivam te da nas danas pratiš na društvenim mrežama i jer te čeka još jedna čarolija od 19:00h!

​Čuo sam da ti domaći danas vrijedno pripremaju još jedan poklon iznenađenja! 

Obavezno prošetaj Korzom iza ručka, fotografiraj se u čaroliji Korza i podijeli svoje dojmove s nama na društvenim mrežama. Ne zaboravi staviti oznaku #adventizdavnina.

#adventizdavnina

https://www.adventizdavnina.com

https://web.facebook.com/adventizdavnina

https://www.instagram.com/adventizdavnina/

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave