fbpx
 
 

Kako je vrijeme razmatranja potreba i donošenja odluka o financiranjima i ulaganjima u buduće proračunsko razdoblje, u ime svih građana Slavonskog Broda, gradonačelnik Mirko Duspara odaslao je službene dopise predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske i ministru financija Zoranu Mariću, ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu, ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću, ministrici regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataši Tramišak te saborskim zastupnicima: Peri Ćosiću, Ljubici Maksimčuk, Marini Opačak Bilić, Ružici Vukovac, Ankici Zmaić, Anti Prkačinu te Veljku Kajtaziju kako bi u kreiranju državnog proračuna za 2021. godinu uvrstili i podržali projekte od važnosti za razvoj Slavonskog Broda, ali i Brodsko-posavske županije.

Najprije, naglasak je stavljen na projekt koji ima neprocjenjivu važnost za grad Slavonski Brod jer se radi o najosjetljivijoj skupini ljudi, a riječ je o izgradnji Osnovne škole „Milan Amruš“ za djecu s teškoćama u razvoju čija je realizacija u nadležnosti Republike Hrvatske.

Također, svjestan potrebe sustavnog ulaganja u izgradnju infrastrukture Slavonskog Broda te izgradnju građevina javne i društvene namijene kao nužnog preduvjeta za daljnji napredak, gradonačelnik Mirko Duspara sve je državne službenike pozvao i na zalaganje za realizaciju projekata kao što su: izgradnja novog Autobusnog kolodvora Slavonski Brod, izgradnja Istočne vezne ceste, sjevernog ulaza u zonu „Đuro Đaković“ i produžetka Ulice Petra Svačića do kružnog toka preko Glogovice.

Između ostalog, izgradnjom društvenog doma u Romskom naselju u Slavonskom Brodu te izgradnjom kompleksa stadiona kraj Save, omogućilo bi se kvalitetnije funkcioniranje lokalne zajednice te integracija pojedinih skupina ljudi.

Budući da Grad Slavonski Brod posebnu pažnju posvećuje izgradnji odgojno-obrazovnih ustanova, smatrajući ih osnovom za kvalitetnu provedbu procesa odgoja i obrazovanja, gradonačelnik Mirko Duspara istaknuo je i nužnost realizacije rekonstrukcije/dogradnje OŠ „Antun Mihanović“, OŠ „Dragutin Tadijanović“, OŠ „Đuro Pilar“, OŠ „Ivana Brlić-Mažuranić“ te OŠ „Ivan Goran Kovačić“.  

Na kraju, s ciljem progresivnijeg razvoja i svrhovitosti novoosnovanog Sveučilišta u Slavonskom Brodu, od iznimne je važnosti za grad Slavonski Brod, cijelu Brodsko-posavsku županiju i šire, sredstvima iz državnog proračuna poduprijeti razvoj Sveučilišta i kandidirati izgradnju Sveučilišnog kampusa prema europskim fondovima.  

Ovim putem posebno apeliramo sve vladajuće da podrže i založe se za realizaciju navedenih projekata i tako utječu na razvoj Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije. U nadi kako će navedeni projekti naići na prepoznatljivost vladajućih i pronaći se u novom proračunu za 2021. godinu, Grad Slavonski Brod, na čelu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom će i dalje ustrajati u nastojanjima da se navedeni projekti ostvare.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave