fbpx
 
 

razvojna sb.jpgRazvojna agencija Grada Slavonskog Broda u suradnji s Gradom Slavonskim Brodom pripremila je i prijavila projektni prijedlog za prvi  natječaj iz IPA programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine zajedno s Brčko Distriktom. Projekt je prijavljen pod Prioritetom 1.Stvaranje zajedničkog gospodarskog područja te Mjerom 1.2.Promicanje poduzetništva.
Opći cilj ovoga projekta je povećati konkurentnost gospodarstva u prekograničnim područjima Slavonskog Broda i Distrikta Brčko kroz razvoj prekograničnih partnerstva i jačanjem institucija za podršku poduzetništvu.
Specifični ciljevi projekta su uspostava alata za unapređenje prekogranične suradnje između malih i srednjih poduzeća, povećanje razine znanja i profesionalnih vještina malih i srednjih poduzeća te jačanje kapaciteta institucija za podršku poduzetništvu.
CILJ – POVEĆATI KONKURENTNOST I RAZINU ZNANJA
Neke od aktivnosti koje se planiraju provoditi su organiziranje prekograničnih gospodarskih foruma u Slavonskom Brodu i Brčko Distriktu gdje bi se omogućili izravni susreti poduzetnika, predstavljanje potencijala koje postoje kod poduzetnika u ovim područjima te eventualni poslovni sporazumi i stvaranje partnerstva među poduzetnicima. Kroz edukacije i seminare za poduzetnike u određenim područjima koja su prepoznata kao nedostatna (podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina, podizanje razine informatičkih i ICT znanja te predstavljanje prilika i mogućnosti poslovanja u EU) planira se podići razina znanja  i vještina poduzetnika da bi bili što konkurentniji na zahtjevnom tržištu. Isto tako biti će odrađeno nekoliko ciklusa treninga za djelatnike poduzetničkih potpornih institucija.
PARTNERI – VELEUČILIŠTE I  GOSPODARSKE KOMORE
Partneri na projektu s hrvatske strane su Grad Slavonski Brod kao glavni nositelj i prijavitelj projekta, Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda koja je u potpunosti kreirala ideju i operativno pripremila projektnu prijavu te Veleučilište u Slavonskom Brodu koje je nositelj  aktivnosti edukacije za mala i srednja poduzeća. Sa strane BiH partneri su Privredna komora Brčko Distrikta, Vlada Brčko Distrikta te međunarodni partneri iz Europske unije -Gospodarska komora Beč i Gospodarska komora Austrije.
Partneri iz EU će prezentirati specifičnosti i mogućnosti poslovanja u Europskoj uniji te prenijeti svoj ''know-how'' našim poduzetnicima. Taj transfer međunarodnog znanja iz EU daje dodatnu dimenziju i to se smatra velikim adutom za ovaj projekt.
REZULTATI  NATJEČAJA U SVIBNJU 2010. GODINE
Sredstva kao i broj odobrenih projekata po ovome natječaju su ograničeni. Očekuje se veliki broj projektnih prijava iz RH i BiH, dok će vrlo malom broju biti odobrena financijska sredstva za implementaciju svojih aktivnosti. Krajnji rezultati natječaja se očekuju u svibnju slijedeće godine.  

IPA CBC program (Instrument for Pre-Accession Cross-Border Cooperation) između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine je program prekogranične suradnje kojim  Europska komisija  nastoji obnoviti prijašnje prekogranične veze i aktivnosti između RH i BiH, u isto vrijeme baveći se nekima od zajedničkih društveno-gospodarskih i ekoloških pitanja kao što je poticanje stvaranja prekograničnih mreža i partnerstava te razvoj zajedničkih prekograničnih djelovanja radi ponovnog jačanja gospodarstva, zaštite prirode i okoliša te veće društvene povezanosti programskog područja.
Cilj programa je izgradnja kapaciteta lokalnih, regionalnih i državnih institucija za upravljanje programima EU-a i pripremanje tih institucija za upravljanje budućim programima kada zemlje uđu u Europsku uniju.

.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave