fbpx
Ispis
Kategorija: Prijedlozi

Poštovani, da li je moguće postavljanje ogledala na izlazu iz Naselja kraljice Jelene na Ulicu dr. Andrije Štampara? Naime, na spomenutom križanju otežan je izlazak vozila iz Naselja kraljice Jelene, odnosno preglednost u lijevo je smanjena što zbog same blage krivine kako ulica zavija, a i dijelom zbog parkiranih vozila. Isto tako,  Ulica dr. A. Štampara je jedna od najprometnijih ulica u gradu što je isto podatak koji ide u prilog tezi o otežanom uključivanju na spomenutu ulicu. Isto tako, na spomenutom mjestu se nalazi i pješački prijelaz i postavljanjem ogledala (ili nekim sličnim rješenjem) bi se povećala sama sigurnost pješaka.

Pitanje br. 2: da li se razmatra kakvo drugačije rješenje na križanju Ulice Nikole Zrinskog i ulice dr. Andrije Štampara? Naime, ovdje je otežan izlazak iz Štamparove na Zrinsku za lijevog skretača zbog velikog broja vozila na Zrinskoj ulici. Isto tako, završetkom nove zgrade na spomenutoj lokaciji još jedan izlaz na križanje se otvorio tako da se križanje dodatno opteretilo brojem vozila. Mišljenja sam da bi izgradnjom kružnog toka riješio problem svih sudionika koji prolaze spomenutim križanjem, a i stanari spomenute zgrade bi bez prekršaja se mogli uključivati preko kružnog toka u smjeru prema Osječkoj. Molim odgovor nadležne struke.

Odgovor: 24.05.2012.:
1.) Postavljanje zrcala na tom dijelu ceste a u funkciji preglednosti križanja kod uključivanja u promet iz Ulice kraljice Jelene je tehnički neopravdano zbog samog položaja (smještaja) raskrižja te širine Štampareve ceste. Zrcalo bi trebalo biti velikih dimenzija, dok je prema Pravilniku o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama maksimalna veličina zrcala 100x80 cm - što se na suprotnoj strani kolnika ne bi moglo jasno vidjeti na udaljenosti od oko 8,00 metara.

2.) U Upravnom odjelu za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša grada Slavonskog Broda vodi se postupak ishođenja akta o rekonstrukciji predmetnog raskrižja kao kružnog toka prometa. Na spomenutom raskrižju bit će izgrađen kružni tok.
Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

Ovogodisnja_investicija.gif