fbpx
Ispis
Kategorija: Prijedlozi

Postoji li mogućnost izrade Investicijskog vodiča kroz Slavonski Brod u kojem bi se investitorima predstavili svi projekti, gospodarske i industrijske zone i slično, u koje bi oni mogli ulagati, što samostalno, što kroz JPP?! Dakle, ponuditi jasna pravila i mogućnosti za ulaganja u zone na Koloniji i Bjelišu, Luku Brod, ali i u građevine od javnog interesa poput nove zgrade Gradske knjižnice, sanacije smetlišta i dr.

ODGOVOR: 5.11.2010.

U tijeku je projekt izrade ''Investicijskog vodiča Slavonskog Broda''. Projekt je započeo prije 3 mjeseca. Ovaj projekt je usko vezan za projekt izrade ''Strateškog plana gospodarskog razvoja grada Slavonskog Broda''. U tijeku je prikupljanje projektnih ideja iz svih sektora, koji bi mogli biti zanimljivi investitorima. Obrazac za projektne ideje je dostupan na web stranici Razvojne agencije grada Slavonskog Broda (www.ra-sb.hr) i tamo se mogu upisati projektne ideje svih građana ili poduzetnika.

Zona malog gospodarstva Kolonija je popunjena i prodana investitorima te je zatvoren proces prezentacije za mogućnosti za ulaganje dok je zona Bjeliš trenutno vrlo atraktivna lokacija za buduće investitore i na njoj se aktivno radi. U tijeku je priprema izrade sve potrebne infrastrukture u zoni Bjeliš.

Paralelno sa ovim projektom radi se i na projektu ''Razvoj investicijskog okruženja'' (Investment certification programme for regions) koji je sufinanciran iz IPA programa Europske unije. Za područje Županije Brodsko-posavske, odrediti će se prioritetne gospodarske zone za koje će biti izrađena sva dokumentacija potreban za prezentaciju domaćim i stranim investitorima. Gospodarska zona Bjeliš će svakako biti u zonama od prioriteta. Projekt se sastoji od nekoliko standarda: imovinski, informacijski i marketinški. Planirani završetak projekta, čiji će rezultat biti pripremljena dokumentacija po svim standardima za najspremnije poduzetničke zone, predviđen je u veljači 2011. godine.

Razvojna agencija grada Slavonskog Broda

Rijesen.gif