fbpx
Ispis
Kategorija: Opskrba el. energijom, plinom i vodom

Već mjesec dana zovem Toplinu odnosno ljude koji se brinu za grijanje na Slavoniji 2, konkretno ulaz 1 zgrada1. Mislim da je to sada pod ingerencijom Brod-plina. Problem je
sljedeći: grijanje puste kako treba tek oko 18,00 sati, a preko dana je katastrofa -20 stupnjeva u stanu. Da stvar bude gora, stalno nešto muljaju i imam osjećaj smiju ti se u facu. To što se meni djeca u stanu smrzavaju očito nije njihov problem a trebao bi biti. S njima sam razgovarao već nebrojeno puta i uvijek isti odgovor: to je nemoguće, pa vam je pokvaren timer,pa dovoljno vam je temperatura 19 stupnjeva itd. Za 10. mjesec dobio sam račun za grijanje 1068,25 kn. Da napomenem još da su u 10. mjesecu grijali 15 dana, a da od toga 7 dana nije valjalo grijanje u našem ulazu. Cijena je također puno otošla gore bez ikakvog upozorenja itd. Svi oni tamo žive od nas pa mi nije jasno zašto su takvi sporojevići i bezkičmenjaci.

Odgovor: 24.11.2011.:
Temeljem upita našeg korisnika odgovaramo kako slijedi: Prema Općim uvjetima za opskrbu toplinskom energijom (Narodne novine broj 129/06) mjesto razgraničenja između kupca i distributera toplinske energije je zajedničko mjerilo toplinske energije (kalorimetar) koji se nalazi u toplinskoj stanici. Pri  redovitim  kontrolama svih izlaznih i ulaznih parametara isporuke toplinske energije iz kotlovnice i toplinske stanice prema korisnicima na mjestu razgraničenja (zajedničko mjerilo toplinske energije) utvrđeno je da je isporučena količina toplinske energije sukladna važećim propisima.
Za otklanjanje eventualnih neispravnosti na zajedničkim instalacijama za grijanje i toplu vodu, odnosno na unutrašnjim instalacijama u stanovima, a koje se nalaze iza zajedničkog mjerila toplinske energije nadležan je upravitelj, odnosno kupac toplinske energije.
Brod - plin d.o.o. će kao i uvijek na zahtjev upravitelja, odnosno predstavnika stanara pružiti tehničku potporu za otklanjanje utvrđenih neispravnosti.

S poštovanjem, Brod-plin d.o.o.

Djelomicno_rijes.gif