fbpx
Ispis
Kategorija: Opskrba el. energijom, plinom i vodom

U emisiji "Aktualni sat Radio Broda" 5.siječnja 2011. sugrađanka, vlasnica stana u ulici T.Bakača 1 (kotlovnica Naselja kralja Tomislava) ogorčeno je pitala zašto su već puna dva mjeseca u stanovima u njihovoj zgradi  užareni radijatori jer grijanje radi bez prekida !? Traži pomoć jer stanje je ozbiljno, događa se da se djeca opeku na užarenim radijatorima. 

ODGOVOR: 11.1.2011.
 Energetsko postrojenje kotlovnica u Naselju kralja Tomislava, kao i sve ostale kotlovnice tog tipa, rade automatskim načinom uz povremeni nadzor radnika. Režim rada kotlovnice je slijedeći:
1. Režim rada kotlovnice - od 0,00 do 24,00 sata,
2. Režim rada centralnog grijanja - od 05,00 do 22,00 sata,
3. Temperatura u stanovima podešena - preko dana na 22 °C, preko noći na 15 °C,
4. Režim rada PTV-a - od 0,00 do 24,00 sata.
Nakon prigovora stanara da je grijanje radilo tijekom cijele noći radnici TD Brod-plin d.o.o. su odmah izašli na lice mjesta, te su utvrdili da postrojenje i toplinske stanice rade normalno. Radnici TD Brod-plin d.o.o. nastavili su svakodnevno obilaziti i kontrolirati rad energetskih postrojenja (kotlovnica i novih toplinskih stanica), čak i u noćnim satima tijekom noćnog režima rada, te nisu zapazili nikakvu smetnju u isporuci toplinske energije, odnosno svi pogoni su radili uredno prema određenom režimu rada za čega postoje i zabilježeni pokazatelji (Dnevnici rada od 21.12.2010.godine u 0,15 sati, od 06.01.2011.godine u 01,00 sat, te od 08.01.2011.godine u 01,35 sati). Bitno je za istaknuti da sve nove toplinske stanice imaju zaštitu protiv smrzavanja kad su temperature niže od 0 °C, te je tako noćni režim  podešen na 15 °C. Predstavnik suvlasnika zgrade može pisanim zahtjevom izmijeniti režim rada na zajedničkom mjerilu, ali u tom slučaju TD Brod-plin d.o.o. ne odgovara ako dođe do smrzavanja zajedničkih unutrašnjih instalacija za grijanje. Upravitelje zgrada pa završetku tekuće ogrjevne sezone obavijestili smo da prije početka sljedeće ogrjevne sezone izvrše potpune i temeljite preglede zajedničkih instalacija centralnog grijanja i tople vode koje se nalaze iza mjesta razgraničenja, te otklone uočene kvarove, radi uredne isporuke toplinske energije, a u koje radove bi spadala i zamjena starih ventila na radijatorima novim ventilima kako bi se mogla regulirati toplina radijatora. Ovim putem bi htjeli skrenuti pozornost na mogućnost ugradnje uređaja za lokalnu razdiobu toplinske energije pomoću kojih bi imali mogućnost kontrole potrošnje, reguliranja temperature, a samim time i mogućnost uštede toplinske energije.

Brod plin d.o.o.

Rijesen.gif