fbpx
Ispis
Kategorija: Urbanizam (gradnja općenito)

Poštovani,

lijepo vas molimo, u ime svih roditelja djece u vrtiću Maslačak u Podvinju, da se očitujete o stanju u kojem se vrtić nalazi. Stanje je neizdrživo, podovi i stolarija se raspadaju, namještaj je u takvom stanju da je opasan za djecu.

Lijepo je da se grade novi vrtići u gradu, ali ne na štetu obnove postojećih vrtića.

ODGOVOR: 25.8.2016.

Poštovana,

Grad Slavonski Brod kontinuirano ulaže u izgradnju i obnovu dječjih vrtića već niz godina. U posljednje dvije godine obnovljeni su dječji vrtići Kosjenka i Stribor, a prošle godine i početkom ove, kroz mjeru Fonda za energetsku učinkovitost obnovljeni su i vrtići Radost te Braco i Seka.
Dokumentacija za prijavu na natječaj Fonda za energetsku učinkovitost ove godine  je pripremljena za dječje vrtiće Maslačak, Trnoružica i Pčelica, no navedeni natječaj još nije raspisan. S obzirom da ove godine Fond za energetsku učinkovitost vjerojatno neće raspisati natječaj, Grad Slavonski Brod je za dječji vrtić Maslačak pripremio i dokumentaciju za natječaj mjera koja omogućuje kompletnu rekonstrukciju vrtića. Ako ni od tog natječaja ne bude ništa (a trebalo je biti još početkom ove godine, a nije), Grad će nastaviti kontinuirano ulaganje bez navedenih fondova, i to vlastitim sredstvima.

Lijep pozdrav,
Upravni odjel za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša

Buduca investicija