fbpx
Ispis
Kategorija: Promet i parkiranje

Poštovani,

Javljamo se s problemom ulice R.Boškovića, naime otkad je ulica spojena s Svačićevom postalo je nemoguće prometno kroz ulicu!

Razloga ima dosta, pregust promet, širine kolnika u odnosu na promet, izlaza na ulicu H.lucića, a najviše sigurnosnih(pretežno mislimo na sigurnost naših stanara, zbog obostranog gustog prometa,  da ne spominjemo kulturu naših vozača što se tiče brzina)!

Već smo jednom predavali zahtjev tražeći jednosmjernu ulicu , odgovor je bio da nema alternativnog pravca,previše kruženja, obeća no nam je kad se rotor završi da će se nešto riješiti, pa smo zvali u emisiju srijedom- do sad ništa!

Što se tiče alternativnoga pravca, tu je ulica Josipa Rimca, ne vidimo problem zašto ona ne bi bila alternativa!

Imamo mi prijedlog rješenja, a to je jednosmjerna ulica od skretanja u Bosansku do križanja s Opatijskom i Carinskom! Na taj način građanima koji žive u tim ulicama se ne bi ništa značajno promijenilo u pogledu dolaska i odlaska iz svojih ulica, efekt je isti kao i da je cijela ulica jednosmjerna a to je da se u ulici Ruđera Boškovića smanji promet! Što se tiče kruženja ako bi netko nešto zaboravio, najduži put preko ulice Josipa Rimca ,rotora, H.Lucića i ponovno do skretanja u Bosansku iznosi 800 met!

Isto tako prijedlog da jednosmjerna bude u pravcu zapada, jer hitna kad krene s Plavog Polja prema zapadu popriječi kroz našu ulicu, nikad se ne vraća u grad kroz našu ulicu već ide na rotor-brže je do bolnice, ako ide u bazu na plavo polje onda opet ide na rotor i kroz ulicu Julija Hofmana!

Još samo da zamolimo ako je moguće spojiti pješačku stazu od ulice Ruđera Boškovića do Josipa Rimca! Nema svega 50 metara da treba staze i sigurnost pješaka je rješena!

U nadi da će te uzeti naš problem na razmatranje, a očekujući neko povoljno riješenje hvala unaprijed!

Stanari ulice R.Bošković

ODGOVOR: 1.ožujka 2018.

Poštovani,

Zahvaljujemo što ste na se obratili. Dosad smo imali jedan upit građana povezan s ovom problematikom, doticao se prometovanja u Ulici Hanibala Lucića.

Ovim putem želimo Vas informirati da radimo na rješavanju iste te da je Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo pokrenuo postupak izrade Prometnog elaborata u kojem je kao projektni zadatak navedeno da je potrebno izraditi Prometni elaborat preregulacije prometa u ulici Ruđera Boškovića iz dvosmjerne ulice u jednosmjernu ulicu koji bi obuhvatio postavljanje signalizacije na način da ista bude preregulirana od pravca istoka prema zapadu te da se u obzir uzmu Bosanska ulica, Carinska ulica i Opatijska ulica. Prometni elaborat mora predvidjeti rješenje parkiranja uz rub kolnika i sve sukladno Pravilniku o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama (NN RH33/05, 64/05, 155/05, 14/11). Zahvaljujemo se na razumijevanju i strpljenju.

Lijep pozdrav

Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

U radu