fbpx
Ispis
Kategorija: Promet i parkiranje

Poštovani.
imam dvije sugestije a tiču se prometa u našem gradu, a vezan je uz sigurnost sve djece našeg grada. Prva je kritična točka Borovska ulica i pješački prijelaz kod OŠ H.Badalić koji jeste obilježen i prometnim znakovima i upozorenju na cesti da je tu škola i da je ograničenje 30km/sat. toga se nitko od vozača ne pridržava a kako se u isto vrijeme u našem gradu izvode radovi na nekim prometnicama, promet Borovskom ulicom( pogotovo ujutro između 7 i 8 h) se utrostručio. Nedavno je na tom istom prijelazu stradala i djelatnica škole što je dovoljno upozorenje ili treba netko od djece da strada pa da se nešto učini. Napraviti ili ležeće policajce ili nešto što bi usporilo brzinu automobila i povećala sigurnost učenika.

Drugo je intenzivan promet baš u vašem susjedstvu kod Glazbene škole ivan pl. Zajc i to sad od blago rečeno neodgovornih roditelja koji dovoze djecu u večernjim satima na nastavu koristeći čak i prostor ispred samog ulaza u zgradu škole. Ako je već otvoren novi parking i ako već postoji cesta kojom se prometuje po Tvrđavi, pa zar se mora i do ulaza u zgradu Glazbene škola. Najveće gužve su u poslijepodnevnim i večernjim satima kada je mnoštvo djece na ulasku i izlasku iz škole a pošto se radi o najmlađim našim građanima stvarno bi bilo katastrofalno i tragično da se desi neko zlo. Bilo bi dobro bar taj plato ispred škole ograničiti za promet motornih vozila na bilo koji način. Sve je dobro dok se nije još ništa desilo a kad se desi nezgoda ili veće zlo ispravit se ne može više ništa i ničim. Zato Vas lijepo molim da se pod hitno nešto napravi u vezi ovih stvari.

S poštovanjem

ODGOVOR: 4.2.2015.

Poštovani,

U Borovskoj ulici je problem postaviti uspornike prometa, jer se ovom prometnice služe vozila hitne pomoći koja često moraju žurno izaći na teren. Ipak, Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo će u dogovoru s PU Brodsko-posavskom analizirati stanje sigurnosti pješačkog prometa, te dogovoriti koje se još dodatne mjere mogu poduzeti po pitanju sigurnosti.

Vezano uz ulazak vozila u tvrđavu u popodnevnim satima i korištenja ulaza ispred Glazbene škole, prometnim znakom na ulazu u Tvrđavu nije dozvoljeno prometovanje vozilima osim vozila s dozvolom . Prometni redari će se dodatno angažirati kako bi se promet u brodskoj Tvrđavi regulirao i u popodnevnim satima.

S poštovanjem,
Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

Rijesen