fbpx
Ispis
Kategorija: Promet i parkiranje

Poštovani,

već duže vrijeme razmišljam kako ću napisati primjedbu zbog parkiranja automobila na pješačkoj stazi u Zrinskoj ulici od križanja sa Gupčevom do Horvatove ulice, jer se kao pješak ne mogu mimoići sa pješacima iz drugog smjera, već uvijek netko mora pričekati dok drugi prođe. Sada pišem jer sam jutros izlazila automobilom iz Horvatove u Zrinsku i zbog parkiranog automobila na pješačkoj stazi, koji mi je smanjio vidokrug, za malo sam izletjela pred automobil koji je dolazio. Vidim kako je netko već pisao o ovome. Odgovoreno je da će komunalni redar u okviru svojih ovlasti rješavati problem. Očito je kako komunalni redar nije puno napravio, pa Vas pitam zbog čega pauk ne uklanja nepropisno parkirana vozila.

 

ODGOVOR: 15.1.2015.

Poštovana ,
Zahvaljujemo se na Vašem upitu. Prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama policijski službenik ili službenik jedinice lokalne samouprave naredbom će odrediti premještanje vozila ako je ono zaustavljeno ili parkirano na nogostupu na način da pješak ,prilikom kretanja, zbog parkiranog vozila silaziti na kolnik ili drugu površinu. Slobodan prolaz između parkiranog vozila i zgrade mora iznositi minimalno 100 cm.

Prometni redari redovno obilaze teren i upozoravaju vozače koji na ovakav način krše zakonske odredbe o sigurnosti prometa na cestama, a u konačnici izdaju i naloge za uklanjanjem vozila koje ometaju kretanje pješacima.

S poštovanjem,

Upravni odjel za komunalni sustav i komunlano redarstvo
Rijesen