fbpx
Ispis
Kategorija: Promet i parkiranje

Poštovani,

Molimo vas da od mjerodavnih službi zatražite kontrolu i poštivanje postavljenih prometnih znakova radi regulacije prometa, te kontrolu brzine na gradskim prometnicama (u blizini radova na podvožnjaku u Osječkoj ulici).
Naime: u Željezničkoj ulici kod skretanja u Smičiklasovu ulicu postavljen je prometni znak "zabrana prometa u oba smjera osim za potrebe gradilišta i stanara". Ovim putem moram vam skrenuti pažnju da velik broj vozača (strani državljani, autobusi, kamioni) prolaze taj prometni znak te produžavaju do Zoranićeve i Runjaninove ulice te iste koriste za obilazni smjer za istočne dijelove grada, a kroz iste prolaze neprilagođenom brzinom. Kako iste ulice nisu predviđene za obilazak, a iste koriste stanovnici naselja za pristup vrtiću, školi, zdravstvenoj ustanovi stoga Vas molim da pokrenete akciju za usporavanje prometa u cilju zaštite stanovnika ovog naselja, pješaka, biciklista itd., budući da će radovi duže potrajati.


Poštovani,

Odmah nakon što smo zaprimili Vaš upit proslijedili smo ga PU brodsko-posavskoj u čijoj je nadležnosti kontrola brzine kretanja vozila, odnosno poštivanja prometnih propisa i znakova. Prema informacijama koje smo dobili iz PU brodsko-posavske policijski službenici svakodnevno obilaze i nadziru područje alternativnih prometnih pravaca, te područja gradilišta podvožnjaka na Osječkoj ulici. Vozače koji čine prometne prekršaje policijski službenici sankcioniraju, što se naravno odnosi i na prekoračenje dopuštene brzine kretanja. No, prema podatcima PU brodsko-posavske većina sudionika u prometu vozi u granicama dopuštenih brzina, dok je izolirane slučajeve ipak teško predvidjeti.

Što se tiče odvijanja prometa vozila u ulicama koje nisu označene kao alternativni smjer, iz PU brodsko-posavske ističu kako svi sudionici u prometu imaju apsolutno pravo slobodnog korištenja svih javnih cesta na području Grada Slavonskog Broda, uz maksimalno poštivanje prometnih propisa.

U radu