fbpx
Ispis
Kategorija: Promet i parkiranje

Poštovani,
kao što znate, cestovni radovi u Milanovićevoj ulici su završeni, a jučer je izvršeno obilježavanje parkirališnih mjesta uz samu prometnicu (konkretno ispred zgrade br. 11 na Mikrorajonu).

1. Cestovni radovi su za pohvalu, a što se tiče prometa, i prije smo imali problema sa prebrzom vožnjom od auta, preko motora do kamiona koji idu za ind. zonu Bjeliš, a sad je to još puno izraženije jer je cesta i šira i ravnija pa su brzine i veće (i do 100km/h). Apel ide za postavljanjem prometnih znakova za smanjenjem brzine (trenutno dozvoljeno 50km/h) i postavljanjem ležećih policajaca. U cijeloj dužini ulice su kuće neposredno uz prometnicu, i parkiralište zgrade 11 na Mikrorajonu, a Mikrorajon je veliko naselje sa mnoštvom djece. U trenutku dok ovo pišem, 3 motora su već protutnjala navedenom prometnicom.

2. U vezi samog označavanja parkirališnih mjesta na parkingu ispred zgrade 11 Mikrorajon - izvođači su na obnovljeni parking (ne proširen, samo obnovljen, čak možda i skraćen u određenom dijelu) - iscrtali 2  parkirališna mjesta za invalide i postavili prometni znak, te još više skratili ionako jako tjesan parking za ostale stanare ove zgrade. Zgrada ima 3 ulaza i broji ukupno 45 stanova, od kojih niti jedan nema status invaliditeta (na sreću, rekao bih). Slutim da će ovo proizvesti kontraefekt jer su se pojedini stanari već počeli parkirati na same ulaze, blokirajući požarni put i prolaz za hitnu pomoć u slučaju nesreće, no i to nije dovoljno. Stanari mole da se ovaj problem pomno razmotri jer nije rješenje parkirati 100-200m dalje na tuđe ulaze jer smo svjesni da onda i drugim stanarima uzimamo prostor ispred zgrade.

Hvala,
Darijo

ODGOVOR: 17. 6. 2014.

Poštovani,

Milanovićeva ulica je državna cesta, a njenu rekonstrukciju obavljale su Hrvatske ceste. Upravo su Hrvatske ceste kao investitor odgovorne za sve zahvate, kao što su postavljanje prometne signalizacije, prometnih znakova i ležećih policajaca, dok kontrolu brzine na prometnicama mogu provoditi jedino djelatnici policije.
Kad je riječ o označavanju parkirnih mjesta, prema GUP-u grada Slavonskog Broda za osobe s invaliditetom mora biti osigurano 5% od ukupnoga broja parkirališnih mjesta tako da se izvođač radova, odnosno projektant prilikom izrade projekta rekonstrukcije ceste na navednoj lokaciji morao pridržavati navedene odredbe.

S poštovanjem,
Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

Rijesen