fbpx
Ispis
Kategorija: Promet i parkiranje

Poštovani,

prije nekoliko dana sam se neugodno iznenadio vidjevši da se "Brod - parking" proširio na dodatnih desetak parkirnih mjesta koja su do sada bila izuzeta od naplaćivanja, a nisu bila rezervirana za stanare. Stoga su ih koristili svi. Radi se o parkirnim mjestima iza robne kuće "Vesna", nasuprot jugoistočnog kuta nebodera Petra Krešimira IV - 2. Pri tome, nitko nije smatrao potrebnim obavjestiti stanare, već su samo obojane plave crte i postavljena ploča o naplati. Prethodno stanje - kad se ta mjesta nisu naplaćivala - trajalo je cca. deset godina i čini se da su njime bili zadovoljni i stanari i "Brod - parking".

Istodobno se kontrola parkiranja (i blokada kotača) na mjestima rezerviranim za stanare prorijedila, stoga ta mjesta sve češće zauzimaju oni koji ne stanuju u zgradama Petra Krešimira IV br. 2, 4 i 6, a koji žele uštediti nekoliko kuna prisiljavajući često nas, stanare, da plaćamo parkiranje. Nas to košta više, jer naša vozila se ne zadržavaju sat - dva, već stalno. Stoga smo prisiljeni platiti parkiranje, a onda vozila preparkiravati.

Zanima me sljedeće:
- da li je "Brod - parking" to učinio samoinicijativno ili uz neku odluku gradskih vlasti?
- ako odluka postoji, tko ju je donio i zašto nakon toliko godina
- kako su regulirane obveze "Brod -parkinga" - konkretno, koliko često trebaju vršiti kontrole na mjestima rezerviranim za stanare
- ukoliko postoji odluka gradskih vlasti, može li se ona preispitati?

Htio bih napomenuti da se ja osobno ponašam kao legalist i redovito plaćam parkiranje po gradu. Mogao bih to i dokazati ispisom SMS poruka.

Pozdrav,
Dražen Matić


ODGOVOR: 23.12.2013.

Poštovani,

razumijemo Vaše nezadovoljstvo ovom odlukom. Međutim, Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda usvojilo je Odluku o organizaciji i načinu naplate parkiranja kojom je koncesionaru dozvoljeno označiti dodatna mjesta za naplatu parkiranja na navedenoj lokaciji. S obzirom na to da je zemljište na kojemu su označena parkirna mjesta u vlasništvu Grada Slavonskog Broda, koncesionar nije bio dužan obavijestiti stanare o uvedenoj naplati. Važno je naglasiti i to da stanari imaju svoje parkiralište u sklopu stambenih zgrada te da ova parkirna mjesta nisu njime obuhvaćena.

S poštovanjem,
Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

Rijesen