fbpx
Ispis
Kategorija: Održavanje čistoće

PITANJE: 

Poštovani!

Zanima me je li moguće izmjestiti kontejnere za smeće koji pripadaju zgradi na Trgu kralja Tomislava, smještenoj preko puta Dječjeg vrtića "Seka i braco", a koji kontejneri se nalaze na zelenoj površini između vrtića i Osnovne škole "Antun Mihanović", neposredno uz stazu koja vodi od vrtića do škole. Dakle, kontejneri za smeće NE nalaze se na zemljištu na kojem je stambena zgrada izgrađena, već na zemljištu koje je pretpostavljam u vlasništvu Grada Slavonskog Broda, neposredno uz dječje igralište, ostavljajući jako ružnu sliku s obzirom na redovito razbacano smeće. Trenutno se uz kontejnere nalazi i glomazni otpad, pa tako primjerice čak i jedan kauč. Izuzetno je ružno što je smeće smješteno faktički pod prozorima dječjeg vrtića i u neposrednoj blizini škole, te dnevno uz njega na putu u vrtić i školu prolaze brojna djeca.
Kako je na stranicama Grada Slavonskog Broda objavljeno da isti ulaže značajne napore u uređenje dječjih igrališta, te poduzima druge radnje u interesu najmlađih sugrađana, vjerujem da ćete poduzeti mjere s ciljem uklanjanja kontejnera i otpada sa javne zelene površine u neposrednoj blizini gradskog vrtića i osnovne škole.

ODGOVOR: 

Poštovana,

nastavno na upit sa servisa 48 sati od 13.01.2021. godine, a vezano uz izmještaj spremnika za MKO i reciklabilni otpad s pozicije koja se nalazi uz Dječji vrtić „Seka i Braco“ na lokaciji Trg kralja Tomislava, obavještavamo Vas da smo Vaš zahtjev uputili Trgovačkom društvu Komunalac koji je danas spremnike izmjestio s predmetne lokacije i da je taj prostor očišćen od otpada koji se nalazio izvan spremnika, kao i krupni otpad koji je bio odbačen u blizini spremnika. Predmetni spremnici pripadaju višestambenoj zgradi koja se nalazi preko puta vrtića te je TD Komunalac pronašao adekvatan prostor s unutrašnje strane zgrade gdje su spremnike i smjestili.

Nadamo se da se ova slika komunalnog nereda, barem na toj poziciji, više neće ponoviti i da će djeca koja polaze Dječji vrtić „Seka i braco“ imati čisto okruženje kakvo i zaslužuju.

Rijesen