fbpx
Ispis

IMG 5187

 Na inicijativu Ministarstva zaštite okoliša i energetike danas je u zgradi Gradske uprave održan sastanak na temu zagađenja zraka u Slavonskom Brodu kojem su uz gradonačelnika Mirka Dusparu i predstavnike Gradske uprave prisustvovali državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić, načelnik Sektora za zaštitu zraka, tla i mora Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mario Stipetić, voditelj Službe za energetsku politiku, strategiju i projekte Ministarstva gospodarstva Vjekoslav Jukić, članovi Građanske inicijative za čist zrak Peter Tor- Đerđ, Javorka Jokić i Hrvoje Gačić, te predstavnici Brodsko -posavske županije na čelu s pročelnikom Županijskog upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša Miroslavom Jarićem.

Sastanak organiziran na dan kada ističe rok za ispunjenje zahtjeva iznesenih na velikom prosvjedu građana Slavonskog Broda nije donio nikakve konkretne rezultate i mjere. Naime, osim što do danas nije ispunjen niti jedan od zahtjeva koje je Građanska inicijativa ranije uputila Vladi RH, gradonačelnik Mirko Duspara je naglasio kako je na današnjem sastanku utvrđeno da građani Slavonskog Broda posljednjih osam godina dobivaju samo obećanja.

Još prije mjesec dana uputili smo dopis premijeru, na koji do danas nije odgovorio. Očekivali smo da će doći na današnji sastanak što je i morao učiniti, jer od velikog prosvjeda na glavnom gradskom trgu i dalje svaki dan udišemo zagađen zrak. Brođanima je dosta obećanja i od Vlade RH očekujemo da napokon poduzme nešto konkretno. Netočno je da nema rješenja. Konkretno rješenje je u JANAF-u koji Rafineriji nafte Brod šalje oružje koje Brođane ubija osam godina“- upozorio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je ponovno upozorio i kako je prema Akcijskom planu povećanja kvalitete zraka Grad primoran učiniti sve kako bi se spriječilo svako i najmanje zagađenje u Slavonskom Brodu, a glavni izvor zagađenja zraka i dalje nesmetano radi u susjednoj državi.

IMG_5187.JPG IMG_5189.JPG IMG_5190.JPG

IMG_5195.JPG IMG_5202.JPG