fbpx
Ispis

predsjednikrh.JPG

Slavonski Brod danas je posjetio predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović. Povod dolasku, koji je predsjednik Josipović sam inicirao, bio je sastanak s gradonačelnikom Slavonskog Broda Mirkom Dusparom, dr.med na temu onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu.
 
Kako je i sam predsjednik istaknuo svi žele rješenje ovog ekološkog problema, no ono nije jednostavno i može se postići jedino pregovorima. 
 
Predsjednik tvrdi da su čak i njemu osobno od početka mandata dana razna obećanja po pitanju modernizacije Rafinerije nafte Brod,  no do danas nisu ispunjena. Ipak, problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu ne smije se negirati.
 
 „Na nama je da radimo i ispunimo ono što građani očekuju od nas. Ne postoje metode kojima na silu možete promijeniti trenutno stanje, nema čarobnog štapića.  Mora se biti uporan do kraja, razgovorima tražiti od susjeda da ispune standarde koje tražimo i kroz politiku ih motivirati da učine sve što je potrebno. Na tome u konačnici rade i nadležna ministarstva i gradonačelnik Slavonskog Broda.  “ - poručio je predsjednik Josipović.  
 
Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, dr.med danas je predao predsjedniku Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivi Josipoviću podatke o onečišćenju koje je zabilježila mjerna postaja Slavonski Brod. 

mt_gallery