fbpx
Ispis

press10.4.09.jpg.jpgDanas je gradonačelnik Mirko Duspara, dr. med. objavio medijima rezultate peticije «Za čist zrak i očuvanu Savu», što se  potpisivala u svih 16 gradskih mjesnih odbora od 4. do 7. travnja . Od 63.056 stanovnika Slavonskog Broda peticiju je potpisalo 17.800 građana (28,2 posto).
Kutije s potpisima građana predat će se  20. travnja Ministarstvu zaštite okoliša u Zagrebu kao značajan dodatni argument kojim će se poduprijeti zahtjevi grada Slavonskog za očuvanje zraka i rijeke Save od zagađenja iz rafinerije u Bosanskom Brodu. 
Peticiju je gradonačelnik Duspara pokrenuo zbog nesnosnog štetnog smrada iz bosanskobrodske rafinerije, kao jedan od načina i upozorenja Ministarstvu zaštite okoliša od kojega se traži osnivanje  nacionalne komisije koja će započeti službene razgovore s nadležnim institucijama Bosne i Hercegovine kako bi se zaustavilo zagađenje zraka i rijeke Save. Također Grad Slavonski Brod traži od Ministarstva zaštite okoliša da se što prije izgradi mjerna stanica za praćenje kakvoće zraka.
press10.4.09.a.jpg.jpg