Važeći prostorni planovi na području grada Slavonski Brod

Novi Pravilnik o programu produženog boravka u gradskim školama

Produženi boravak u gradskim školamaProgram produženog boravka pomaže velikom broju zaposlenih roditelja i Grad Slavonski Brod potiče njegovo otvaranje u svim gradskim školama u kojima za to postoje uvjeti. Upravo je zato još u rujnu ove godine sazvan sastanak s ravnateljima svih gradskih osnovnih škola kako bi se pronašlo rješenje za sve veći broj zaposlenih roditelja, koji svoju djecu žele upisati u program produženog boravka.

U konzultacijama s ravnateljima gradskih osnovnih škola posljednjih mjeseci radilo se na izradi novog Pravilnika kojim se rješavaju sva pitanja vezana uz upis sve većeg broja učenika. Tako će roditelji školaraca od 1. siječnja 2015. godine sudjelovati u sufinanciranju troškova učitelja koji provodi program produženog boravka. Cijena prehrane u produženom boravku ostala je nepromijenjena i iznosi 15,00 kuna po danu korištenja, a sve ostale troškove vezane uz provođenje programa i dalje snosi Grad Slavonski Brod kao osnivač osnovnih škola. Istovremeno, Grad će kao i do sada subvencionirati užinu učenika za vrijeme odmora u redovnoj nastavi.

Pri utvrđivanju cijene koju će roditelji plaćati posebno se vodilo računa o građanima s najmanjim prihodima. To najbolje dokazuje raspon cijene produženog boravka od okvirno 100,00 pa do 300,00 kuna koliko će roditelji plaćati ovisno o visini prihoda i veličini skupine.


Usporedba cijene produženog boravka po gradovima:

Grad                                                                Cijena

---------------------------------------------------------------------------------

Sisak                                                               500,00 kn

Varaždin                                                          420,00 kn

Zagreb                                                            200,00 kn

Rijeka                                                              od 100 do 320 kn

Slavonski Brod                                                 od 100 kn ( i manje) do 300,00 kn

Karlovac                                                          150,00 kn

Novi pravilnik je donesen upravo kako bi se omogućio što veći broj gradskih škola s programom produženog boravka, koji za učenike i roditelje predstavlja puno više od ponavljanja naučenog gradiva i pisanja domaće zadaće. Naime, učitelji i učiteljice razredne nastave, koji u gradskim školama provode program produženog boravka, pomažu učenicima da svladavaju nastavni program te im osmišljavaju kreativno provođenje vremena uz igru i učenje.

Pravilnik o provođenju Programa produženog boravka u osnovnim školama na području grada Slavonskog Broda

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Važeći prostorni planovi OBAVIJESTI Vijesti Novi Pravilnik o programu produženog boravka u gradskim školama

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.