Servis 48 sati

Zamjena azbestnih ploča

Objavljeno: 21. srpnja 2017.

Poštovani,

Poštovani,zanima me ima li zakonski rok za zamjenu azbestnih ploča,kako se vrši zamjena i koje su sankcije ako se ne izvrši a postoji rok?

ODGOVOR: 25.7.2017.

Iako nadležno ministarstvo nije zakonom definiralo rok za zamjenu azbestnih ploča, upravo kako bi se prikupili svi podatci o građevinama koje sadrže azbest te kako bi se po potrebi mogle poduzeti mjere održavanja odnosno popravka kojima se sprječava izdvajanje azbestnih čestica iz tog materijala, Grad Slavonski Brod je je objavio javni poziv za dostavu podataka o građevinama u kojima se nalazi azbest, a rok za dostavu je 31. srpanj 2017. Obrazac za prijavu se može naći na službenim stranicama Grada.

Na službenim stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nalazi se detaljan opis i način postupanja sa građevnim otpadom koji sadrži azbest, a osobito upute za fizičke osobe o načinu pripreme azbestnih ploča za skupljače  te popis ovlaštenih osoba za skupljanje građevnim otpadom koji sadrži azbest (skupljači).http://www.fzoeu.hr/hr/gospodarenje_otpadom/posebne_kategorije_otpada/otpad_koji_sadrzi_azbest/

 

S poštovanjem,

Upravni odjel za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša

Rijesen