Servis 48 sati

Parkiranje ispred dječjeg vrtića u Budakovoj

Objavljeno: 06. rujna 2011.

Poštovani, na uredno označenom parkiralištu dječjeg vrtića u Budakovoj ulici parkiraju se djelatnici "RPV HŽ-a" i zauzmu skoro sva mjesta (10-12 mjesta) tako da mi roditelji kad dovezemo djecu nemamo gdje parkirati već nam ostaje jedino opcija na cesti što je jako opasno. Portir na ulazu u RPV HŽ mi je rekao da oni imaju pismenu dozvolu od "šefice" vrtića da mogu parkirati što mi je tajnik vrtića demantirao. Molio bih Vas da se rješi ovaj gorući problem. Unaprijed Hvala.

Odgovor: 06.09.2011.:
Danas ujutro je telefonom zaprimljen poziv sugrađanina nakon čega smo izašli na teren da se utvrdi problem oko predmetnog parkiranja. Prometni redari će postupiti prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (evidentirat će parkirana vozila ispred vrtića), a Upravni odjel će poslati i dopis na adresu tvrtke "Remont i proizvodnja željezničkih vozila" d.o.o. čiji djelatnici parkiraju svoja vozila na predmetno parkiralište i upozoriti ih da ne parkiraju svoja vozila. Ukoliko se i nakon toga nastavi s parkiranjem ispred vrtića gradski prometni redari će početi podnositi prekršajne naloge.

Iz ustanove Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić još su 19.siječnja 2010. godine uputili zamolbu direktoru "Remonta i proizvodnje željezničkih vozila" Slavonski Brod da upozore svoje djelatnike da ne parkiraju vozila na parkiralištu ispred dječjeg vrtića.

Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

-Zajedničkom akcijom građana, vrtića, tvrtke Remont,Policije i Grada problem s parkiranjem ispred dječjeg vrtića Stribor je riješen.

 Rijesen.gif