Ispis
Kategorija: Komunalna infrastruktura (ceste, staze...)

Postovani,
rodjena sam Brodjanka s ponosom, odrasla u uluci Zvijezdinoj odvajkada, a sada je to ulica  Hanibala Lucica.
Rado i cesto dolazim u  moj dragi i lijepi Slavonski Brod, zivim u Zagrebu.
S obzirom na to vidim lijepe pomake u ljepoti moga najljepseg grada koji je uvijek bio meni najljepsi na svijetu.
Ono sto zelim reci je:
1. Ulica Hanibala Lucica, s obzirom na noviju regulaciju prometa, je od normalne prometnice postala opasna relly staza. To kako automobili jure je nevidjeno, a broj prolazaka je u shpici, necete vjerovati brojala sam..u prosjeku 275-300 jurnjava u satu vremena. 
NUZNO JE UVESTI "LEZECE POLICAJCE" ili sto god korisno da se uspori jurnjava. Cudi me da jos nitko nije tragicno stradao.
2. Nedavno postavljeni exponati nase industrijske, ponosne tradicije su prelijepi. ALI, osvijetlite to, kako bi i nocu oni bili vidljivi, atraktivni, znaju to dizajneri rasvjete realizirati, a da ne budu samo neke crne, mracne vizure koje cekaju svetlo dana da budu vidljive.

ODGOVOR: 16.2.2018.

Poštovana,
Zahvaljujemo Vam što ste nam iznijeli svoje prijedloge.

Vezano uz brzu vožnju u Ulici Hanibala Lucića, riječ je o dvosmjernoj ulici u kojoj je ograničenje brzine propisano kroz članak 53. Zakona o sigurnosti prometa na cestama: „ U naselju  se vozač ne smije vozilom kretati brzinom većom od 50 km na sat“.  U budućnosti je planirana promjena regulacije Ulice Ruđera Boškovića u jednosmjernu ulicu, što će vjerujemo pripomoći spomenutoj situaciji, točnije dovesti do smanjenja intenziteta prometa u Ulici Hanibala Lucića. Grad Slavonski Brod, Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo poslat će zahtjev MUP-u , PU brodsko posavskoj, Postaji prometne policije molbu za izvršenje mjerenja i kontrole brzine vozača na toj dionici. 

Što se tiče Vašeg prijedloga osvjetljavanja industrijskih eksponata, navedeno nije u Programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u gradu Slavonskom Brodu za 2018. godinu, ali budući da Grad redovito radi na održavanju i izgradnji komunalne infrastrukture, osvjetljavanje industrijskih eksponata sigurno je jedna od budućih investicija. Osvjetljavanje industrijskih eksponata planira se realizirati u sklopu izgradnje nove javne rasvjete u Ulici Hanibala Lucića.

Lijep pozdrav!
Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

Rijesen