Prvašićima gradskih osnovnih škola uručeni pokloni povodom početka školske godine

prvaši

Prvašići gradskih osnovnih škola danas su po prvi puta sjeli u školske klupe. Kako bi im zaželjeli uspjeh u prvoj školskoj godini, već su u jutarnjim satima u posjete gradskim osnovnim školama krenuli zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Zlatarević te su prisustvovali školskim priredbama za najmlađe učenike koji su tek zakoračili u svijet obrazovanja.

Grad Slavonski Brod je i ove godine za njih pripremio poklone pa je tako 613 učenika prvih razreda svih osnovnih škola na području grada dobilo komplet pribora za likovni odgoj. Na samom početku njihova osnovnoškolskog obrazovanja predstavnici Grada ohrabrili su prvašiće te im poželjeli puno uspjeha i sreće u prvoj školskoj godini koja je pred njima. No, ni drugi učenici nisu ostali praznih ruku tako će sve učenike u ovoj školskoj godini dočekati komplet novih udžbenika koje je financiralo nadležno Ministarstvo te radne bilježnice koje je financirao Grad iz gradskog proračuna. Ovim odlukama nastoji se uvelike financijski pomoći roditeljima kako bi sa što manje briga dočekali novu školsku godinu.

Nadalje, Grad Slavonski Brod, kao osnivač osnovnih škola, kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete svih škola na području Grada. Kvalitetniji uvjeti školovanja uključuju i organizaciju jednosmjenske nastave. Jednosmjenska nastava se do sada provodila u Osnovnoj školi Huge Badalića te gotovo u svim gradskim područnim školama. Grad Slavonski Brod je ove godine uložio dodatan trud kako bi takvu nastavu organizirao u svakoj školi u kojoj je to moguće. Tako je dogovoreno da će se i u Matičnoj školi Bogoslava Šuleka jednosmjenski način rada u sljedećoj 2019./2020. školskoj godini organizirati za sve učenike od 1. do 4. razreda, a učenici od 5. do 8. razreda ić će u dvije smjene. Također, za razrednu nastavu bit će organiziran rad u jednoj smjeni i u Matičnoj školi Ivane Brlić Mažuranić. Osim toga, odlučeno je da će se jednosmjenskoj nastavi u potpunosti, od sljedeće školske godine, pridružiti i Osnovna škola Vladimira Nazora te Osnovna škola Blaža Tadijanovića.

Naime, jednosmjenskom nastavom značajno se poboljšava kvaliteta nastavnoga procesa, koja uključuje učinkovitiju provedbu nastave u školama, kvalitetniju provedbu slobodnog vremena, duži boravak s obitelji, veću uključenost roditelja u nastavni proces, slobodan školski prostor u poslijepodnevnim i večernjim satima za raznovrstan i kreativan rad učenika kroz brojne izvannastavne i sportske aktivnosti. Isto tako, jednosmjenska nastava osigurava bolju učinkovitost rada učitelja i učenika jer je veća koncentracija i motiviranost u radu, a učenici su discipliniraniji i aktivniji te stvaraju kontinuitet radnih navika.

Važno je naglasiti da će uvođenjem jednosmjenske nastave svi učenici imati priliku biti uključeni u program produženog boravka, što dosadašnjim sustavom organiziranja nastave jednom dijelu učenika nije bilo omogućeno. Danas smo jedan od rijetkih gradova koji ima produženi boravak u svim osnovnim školama, koji je osnovnoškolcima osigurao obrok i boravak dok su im roditelji na radnim mjestima, a zbog brojnih prednosti jednosmjenske nastave, Grad Slavonski Brod će i dalje, sukladno mogućnostima, stvarati uvjete za kvalitetan jednosmjenski rad za sve učenike gradskih škola.

Osim toga, jedan od načina da se učenicima gradskih osnovnih škola omoguće kvalitetniji uvjeti obrazovanja su i projekti poput energetske obnove osnovnih škola Blaž Tadijanović, Antun Mihanović, Hugo Badalić te Vladimir Nazor. S druge strane, kroz ovakve i slične projekte energetske obnove postić će se i značajne uštede na potrošnji toplinske energije.

Također, do sada su obnovljeni svi gradski dječji vrtići u Slavonskom Brodu, a zahvaljujući prethodno navedenim projektima to će jednog dana biti slučaj i za gradske osnovne škole. Grad Slavonski Brod već godinama izdvaja značajna sredstva za projekte s područja školstva, a na popisu realiziranih projekata u ovom razdoblju su izgradnja školskih sportskih dvorana u osnovnim školama „Ivan Goran Kovačić“, matičnoj i područnoj školi „Đuro Pilar“ te u Područnoj školi „Hugo Badalić“ na Jelasu, dogradnja škole „Blaž Tadijanović“, obnova krovišta na OŠ „Ivana Brlić Mažuranić“ te obnova fasade na Područnoj školi „Vladimir Nazor“.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Prvašićima gradskih osnovnih škola uručeni pokloni povodom početka školske godine

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.