Vrijednom opremom Grad darovao još tri bebe na području Slavonskog Broda

ASO 3949

Oprema za novorođenče vrijedna 5.000 kuna, koja uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode, danas je dostavljena na još tri adrese budućih roditelja s područja Slavonskog Broda. Riječ o pronatalitetnoj mjeri koju je Slavonski Brod uveo među prvim gradovima u Hrvatskoj, a koju mogu iskoristiti svi roditelji s prebivalištem na području grada Slavonskog Broda uoči rođenja prvog djeteta. Onim roditeljima koji nemaju potrebu za spomenutom opremom, Grad omogućuje jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1.000 kuna za nabavu opreme koja im nedostaje.

Svi budući roditelji koji žele iskoristiti ovu pogodnost, mjesec dana prije očekivanog termina poroda trebaju predati Zahtjev za dodjelu pomoći u opremi za novorođeno prvo dijete te u njemu naznačiti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti. Kroz ovu mjeru Grad nastoji omogućiti svakom prvorođenom djetetu s područja Slavonskog Broda jednake uvjete na početku života, bez obzira na financijske mogućnosti roditelja. Za sva pitanja i nedoumice vezane uz ostvarivanje spomenutih prava roditelji mogu kontaktirati Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Slavonskog Broda, gdje će dobiti sve potrebne informacije.

Kroz spomenute pronatalitetne mjere, vodeći se pritom načelima jednakosti i ravnopravnosti, Grad Slavonski Brod posebnu pažnju posvećuje upravo svojim najmlađim stanovnicima, nastojeći im osigurati što kvalitetnije uvjete života. Tako, osim pomoći u opremi za prvorođeno dijete, Grad isplaćuje i jednokratnu naknadu za novorođenčad u iznosu od 2.500 kuna za prvo dijete, 3.500 kuna za drugo dijete te 5.000 kuna za treće i svako slijedeće dijete roditelja koji podnosi zahtjev.

Naknadu mogu ostvariti svi roditelji novorođene djece s prebivalištem na području grada Slavonskog Broda, neovisno o bračnom statusu, pa tako jednaka prava ostvaruju i samohrani roditelji ili pak roditelji posvojitelji. Glavni preduvjet za ostvarivanje spomenutog prava upravo je prebivalište roditelja na području Slavonskog Broda.

bebenovo1

bebenovo2

bebenovo3

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Vrijednom opremom Grad darovao još tri bebe na području Slavonskog Broda

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.