Ispis

udrugezastite.jpgGrad Slavonski Brod izdvojio je 70.000 kuna za nabavku opreme i pomoć u radu udrugama značajnim za razvoj sustava zaštite i spašavanja. Na današnjem radnom sastanku u Gradskoj upravi zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić uručila je vrijednu opremu predstavnicima Kluba podvodnih aktivnosti „Marsonia“, Radioamaterskoj udruzi „Jelas“ i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Slavonski Brod dok je Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja uplaćena novčana donacija.
Sastanku su pored predstavnika gradske Zajednice tehničke kulture bili nazočni i čelnici brodskog područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje koji su istaknuli važnu ulogu Grada u izgradnji sustava zaštite i spašavanja čiji su važni sudionici i pripadnici brojnih udruga i klubova što su dobili značajnu potporu iz gradskog proračuna.
Klubu podvodnih aktivnosti „Marsonia“ donirana su dva kompleta ronilačke opreme vrijedna 20.085 kuna, Radioamaterskoj udruzi „Jelas“ antene i kratkovalni radio uređaji s pratećom opremom vrijedni 8.576 kuna, a Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Slavonski Brod oprema za članove interventne postrojbe  koji će ovoga ljeta dežurati na jadranskoj obali. Usto, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, stanica Požega koja pokriva Grad Slavonski Brod, doznačeno je 20.000 kuna.
Predstavnici udruga zahvalili su se zamjenici gradonačelnika na vrijednim donacijama što će im pomoći da budu još učinkovitiji i spremniji pomoći sugrađanima i u potencijalnim kriznim situacijama poput elementarnih nepogoda. 
udrugezastite1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

udrugezastite4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

udrugezastite5.jpg