Ispis

grad01.jpgNa današnjoj konstitiurajućoj sjednici za predsjednika Gradskog vijeća Slavonskog Broda većinom glasova izabran je Mijo Golubičić (HSP), potpredsjednici su Vjenceslav Draženović (HSP) i Roberto Lujić (SDP). Od 25 vijećnika današnjoj sjednici nazočilo je 24. Nakon izvješća Mandatne komisije o provedenim izborima i verifikacije mandata, vijećnici su položili svečanu prisegu kao i neposredno izabrani gradonačelnik dr.med. Mirko Duspara i zamjenici gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić i Zoran Ivanović.
U Mandatnu komisiju izabrani su Hrvoje Andrić (HSP, predsjednik), Ivan Kovačević (HNS) i Pero Ćosić (HDZ). U Odbor za izbor i imenovanja izabrani su Dalibor Damičević (predsjednik), Romana Mišić, Davor Gruber (svi iz HSP-a), Igof Safundžić (SDP) i Ivan Zirdum (HSLS, a u Odbor za statut i poslovnik: Stribor Valenta (SDP, predsjednik), Hrvoje Andrić, Anto Rašić, Jozo Šimić (svi iz HSP-a) i Pero Ćosić (HDZ).
Radi pravodobne pripreme za skoru radnu sjednicu Gradskog vijeća, sazvanu za petak 19.lipnja, nakon polusatne stanke održana je 2. sjednica Vijeća na kojoj su kompletirana sva radna tijela.
U Odbor za financije i proračun izabrani su: Miroslav Skorupski (predsjednik), Mario Rubil, Ivana Kurelović (svi iz HSP-a), Stribor Valenta (SDP) i Pero Ćosić (HDZ).
U Odbor za gospodarstvo i komunalno gospodarstvo: Jozo Šimić (predsjednik), Davor Gruber (oba iz HSP-a), Mladen Kvesić (HDSSB), Roberto Lujić (SDP) i Jozo Mišić (HDZ).
Odbor za društvene djelatnosti: Dalibor Damičević (predsjednik), Ivana Kurelović, Hrvoje Andrić (svi iz HSP-a), Slavica Nikšić (SDP) i Jasenka Rem (HSU).
Odbor za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša: Vjenceslav Draženović (predsjednik), Dalibor Damičević (HSP), Mladen Kvesić (HDSSB), Ivan Kovačević (HNS), Ivan Rajković (HSS).
Odbor za predstavke, pritužbe i prijedloge građana: Ivan Kovačević (predsjednik), Mario Rubil, Anto Ivanković, Anto Rašić, Suzana Bilić-Vardić. Komisija za imenovanje naselja, trgova i ulica: Vjenceslav Draženović (predsjednik), Romana Mišić, Miroslav Skorupski, Igor Safundžić, Andrija Lepan.
Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarne nepogode: Igor Safundžić (predsjednik), Vjenceslav Draženović, Anto Ivanković, Ivan Zirdum, Ivanka Vrančić, Snježana Štivić.
Povjerenstvo za odlučivanje o žalbama protiv prvostupanjskih odluka gradonačelnika: Mario Rubil, Anto Rašić, Stribor Valenta.

konstitgv6.jpg.jpg