Potpisani ugovori o izgradnji novih gradskih stanova za mlade obitelji te novog gradskog dječjeg vrtića u Kažotićevoj ulici

IMG 7957 resize

Gradonačelnik Mirko Duspara danas je u Velikoj vijećnici potpisao ugovore s predstavnicima tvrtki Gradnja Slavonska d.o.o i Hidromont industrijska montaža d.o.o, o izvođenju radova na dva nova gradska projekta- 7,8 milijuna vrijednom novom gradskom dječjem vrtiću u Kažotićevoj ulici te novim 5,7 milijuna kuna vrijednim gradskim stanovima za mlade obitelji. 

Kako je prilikom potpisivanja današnjih ugovora istaknuo gradonačelnik Mirko Duspara, oba ova projekta odraz su jednog od glavnih ciljeva i prioriteta Gradske uprave u idućoj godini, a to je i dalje raditi na stvaranju što boljih uvjeta života za građane Slavonskog Broda, s posebnim naglaskom na mlade obitelji. Tako će se novi gradski stanovi za mlade nalaziti uz već postojeće zgrade u Ulici Vida Došena, a projektom je predviđena izgradnja ukupno 12 stanova, 6 trosobnih i 6 dvosobnih, u dvjema stambenim zgradama, a rok za izvođenje radova je 9 mjeseci.

Slavonski Brod je jedini grad u Hrvatskoj koji je ponudio ovakav projekt mladim obiteljima kako bi im pomogao u rješavanju stambenog pitanja na za njih povoljniji način, a da su oni prepoznali njegovu vrijednost potvrđuje i podatak da su svi raspoloživi gradski stanovi u prve dvije zgrade useljeni. Cijena najamnine za dvosobne stanove površine 49,29 m2 iznosi 920,00 kuna, a za trosobne stanove površine 59,89 m2 1.100,00 kuna. Svi stanovi imaju pripadajuće parkirno mjesto. Obje zgrade imaju energetski certifikat- razred B, što znači da je riječ o odlično izoliranim objektima koji omogućuju manju potrošnju toplinske energije, a samim tim i znatno manje troškove za mlade obitelji. Provođenjem ovog projekta Grad je privukao mlade iz drugih krajeva, a novina u natječaju je i mogućnost prijave samohranih roditelja s djecom te izvanbračnih zajednica.

S druge strane, kako bi se pomoglo roditeljima te omogućilo što bolje uvjete za polaznike gradskih dječjih vrtića i osnovnih škola, Grad već godinama ulaže značajna sredstva i u izgradnju novih te dogradnju i energetsku obnovu postojećih gradskih objekata na ovom području. U posljednjih osam godina za izgradnju i obnovu dječjih vrtića izdvojeno je preko 30 milijuna kuna, a uz obnovu postojećih, izgrađena su tri nova gradska dječja vrtića s preko 3.000 kvadrata modernog prostora za djecu predškolskog uzrasta. Tom popisu od iduće godine će se pridružiti i novi gradski dječji vrtić u Kažotićevoj ulici, koji će omogućiti još kvalitetnije uvjete predškolskog odgoja na području Slavonskog Broda. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 7,8 milijuna kuna, a novi vrtić površine 718 m2 će se nalaziti na parceli od 5.757,00 m2 u Kažotićevoj ulici. Novi gradski dječji vrtić tako će imati prostor za boravak djece, višenamjensku dvoranu, prostor za odgajatelje te prateće sadržaje i predviđen je za smještaj ukupno 55 djece.

Samo stalnim ulaganjem u projekte koji donose nove sadržaje za naše sugrađane i koji im omogućuju bolje uvjete života možemo potaknuti pozitivne demografske trendove i privući mlade i iz drugih dijelova Hrvatske na područje Slavonskog Broda. Svim dosadašnjim aktivnostima ali i ovim novim projektima nastojimo pomoći obiteljima, smanjiti im troškove u rješavanju najvažnijih životnih pitanja te pokazati kako mogu računati na pomoć Grada“- istaknuo je gradonačelnik Mirko Duspara.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Potpisani ugovori o izgradnji novih gradskih stanova za mlade obitelji te novog gradskog dječjeg vrtića u Kažotićevoj ulici

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.