Ispis

presilijana.jpg.jpgPovodom  posljednjih dana učestalog medijskog prozivanja Grada Slavonskog Broda  za neprihvaćanje statusa prvoligaša od NK „Slavonac CO“, danas je zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić na prigodnoj presici javnosti priopćila službeni stav Grada.  
   -Svjedoci smo da su se posljednjih nekoliko dana intenzivirali razgovori o dolasku prvoligaša u Slavonski Brod, a isto tako i zamijetili da postoji namjera da se za nedolazak neutemeljeno okrivi grad Savonski Brod.  Zašto je to tako – nama je ostalo nepoznato, pogotovo iz razloga što smo još 26. ožujka ove godine održali zajednički sastanak s predstavnicima NK „Slavonac CO“ na kojem smo dogovorili međusobne odnose što smo zajedno i potvrdili potpisujući prijavu Hrvatskom nogometnom savezu za licenciranje nogometnog stadiona „Stanko Vlajnić-Dida“. Iz ove prijave svima je bilo poznato, a isto tako i predsjedniku NK „Slavonac CO“, što grad Slavonski Brod ulaže, što je spreman uložiti i što to očekuje od ostalih sudionika u ovom postupku. Zašto se dočekalo dva dana prije konačne odluke o prijavi da bi se ponovno razgovaralo o toj temi, nama ostaje nepoznato iz razloga što na tom budućem  sastanku nismo mogli ni iznijeti drugi stav od onog kojeg smo zauzeli još 26. ožujka.
GRAD ULAŽE 8 MILIJUNA KUNA U DOGRADNJU STADIONA
Ako je netko nešto propustio učiniti - to su očigledno samo predstavnici NK „Slavonac CO“. Grad Slavonski Brod je napravio sve što je mogao - što se može i vidjeti u stvarnosti na stadionu „S.Vlajnić-Dida“, a neka drugi dokažu što su učinili budući da su i oni potpisali prijavu za licenciranje i bili  dužni organizirati i ostala ulaganja osim onih kojeg čini  Grad. 
I nije nevažno spomenuti, da su ulaganja Grada od početnih 7,2 milijun kuna povećana na 8 milijuna kuna kako bi se zadovoljili dodatni zahtjevi i standardi HNS-a i UEFE za igranje prvoligaških utakmica.
   Iz svega ovoga jasno se vidi što grad Slavonski Brod trenutno  može učiniti i na što se odlučio, a nečija očekivanja da se 30-ak i više milijuna kuna u ovom trenutku uloži u takav stadion mislimo da su krajnje neozbiljna iz  razloga što su se Grad i građani odlučili i za ostvarenje niza drugih, isto tako važnih gradskih projekata, istaknula je zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić.