Započela provedba projekta „KUL centar“ u Centru mladih

47505991 329525144538251 2267083446218129408 n resize

Kulturni centar mladih–Razvoj javno–civilnog partnerstva u kulturi u Slavonskom Brodu (KUL centar)“ naziv je novog projekta čiji je glavni cilj unaprijediti postojeći koncept upravljanja Centrom mladih u Slavonskom Brodu. Ovaj novi gradski projekt vrijednosti 2.497.628,64 kn sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, a Europska unija sufinancirala je 85% vrijednosti projekta u iznosu 2.122.984,34 kn dok je iz proračuna Republike Hrvatske izdvojeno 15% vrijednosti, odnosno 374.644,30 kn.

Projektom je predviđeno uspostavljanje novog, modernog modela koncepta upravljanja slavonskobrodskim Centrom mladih kao rezultat sinergije javnog, obrazovnog, civilnog i privatnog sektora te građana Slavonskog Broda. Nositelj projekta je Kazališna družina Ivana Brlić Mažuranić, a partneri su Grad Slavonski Brod, Kazališno–koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić , Udruga Kino Klub Paluba 7, Udruga za promicanje filmske i glazbene kulture SB film, Udruga Kameleon i Mreža te Fotoklub Kadar SB.

Potporu u pripremi i provedbi projekta pruža Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda koja je i organizirala inicijalni sastanak sa predstavnicima umjetničkih organizacija i udruga s područja kulture, koji su korisnici Centra mladih, a na kojem su određene smjernice za rad na poboljšanju načina korištenja ovog gradskog prostora. Na taj način, Centar mladih dobiva važnu ulogu u razvoju kulturno-umjetničke ponude za mlade u Slavonskom Brodu.

Temeljem suradnje projektnih partnera nastao je projektni prijedlog koji je odobren za sufinanciranje kao jedan od 34 od ukupno 200 prijavljenih projekata u Republici Hrvatskoj. Kako je prilikom održane konferencije za medije istaknuo zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić, ovaj projekt je od iznimne važnosti ne samo za Grad, ustanove i udruge s područja kulture, nego i za same korisnike koji će dobiti na raspolaganje niz zanimljivih sadržaja.

Kazališne predstave za djecu i mlade, plesne radionice, projekcije, izložbe, čitaonice i slušaonice, seminari i tečajevi, festivali, tribine i debate samo su neke od aktivnosti koje su predviđene projektnim aktivnostima u razdoblju od iduća 24 mjeseca. Najveća prednost ovog projekta je što svim sudionicima omogućuje pravo na besplatno sudjelovanje u svim aktivnostima, bez obzira na njihovu dob ili bilo koji drugi kriterij.

Nositelj i partneri projekta osigurati će kvalitetne sadržaje za sve posjetitelje. Tako će Udruga za promicanje filmske i glazbene kulture SB film organizirati radionice dokumentarnog filma; Fotoklub Kadar SB organizirat će tečaj digitalne fotografije i javnu tribinu o umjetničkoj vrijednosti fotografije; Kino Klub Paluba 7 organizira večeri art filmova, dok će Udruga Kameleon i Mreža pripremiti bogate i zanimljive radionice kreativnog pisanja. Plesne predstave za djecu i mlade organizirat će Kazališno koncertna dvorana Ivana Brlić–Mažuranić, a Kazališna će družina kao nositelj projekta organizirati gostujuće predstave te različite radionice za djecu i mlade. Informacije o svim aktivnostima bit će dostupne na službenim stranicama Kazališno–koncertne dvorane Ivana Brlić–Mažuranić

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić.

 

KUL centar FINAL

mt_ignore

KKD Kadar SB

element2

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Započela provedba projekta „KUL centar“ u Centru mladih

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.