Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Objavljeno: 16. studenoga 2018.

IMG 9656 resize

Grad Slavonski Brod, udruge branitelja i stradalnika Domovinskog rata, udruge civilnih žrtava Domovinskog rata te Župa Gospe Brze Pomoći i ove će godine obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Program obilježavanja će se održati u subotu, 17. studenoga 2018. godine s početkom u 16.30 sati ispred Kapele Svete Ane u brodskoj Tvrđavi kada je predviđena zajednička molitva za sve žrtve Vukovara te sve ostale žrtve Domovinskog rata diljem Hrvatske. U 17,00 sati održat će se i sveta misa za sve žrtve Vukovara i Hrvatske u Domovinskom ratu.

Nakon zajedničke molitve i mise formirat će se povorka s lampionima i uputiti prema Vukovarskoj ulici. Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata zapalit će svijeće i ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te Spomenika poginuloj djeci u Domovinskom ratu.

Ovim putem pozivamo sve građane da s osobitim pijetetom te molitvom i paljenjem svijeća odaju počast svim vukovarskim žrtvama.

Zbog obilježavanja Dana sjećanja, u subotu 17. studenoga 2018. u vremenu od 17,30 do 18,30 sati Vukovarska ulica, na dijelu od Pilareve ulice do Ulice Petra Krešimira IV, bit će zatvorena za sav promet.