Dovršeni radovi na čišćenju produktovoda; i dalje nije poznat točan kemijski sastav tekućine koja se nalazila u njemu

Nakon što je gradonačelnik Mirko Duspara početkom tjedna zatražio službene podatke o tijeku sanacije produktovoda Slavonski Brod – Slobodnica, Plinacro je danas dostavio i službeno očitovanje o provedenim radovima. U navedenom očitovanju tako se ističe kako je u sklopu radova na čišćenju produktovoda Slavonski Brod – Slobodnica prikupljeno i odvezeno zbrinjavanje 427 tona onečišćenog benzina u ukupno 56 cisterni. U očitovanju se također navodi kako su u cijeli postupak bile uključene i Služba inspekcijskog nadzora zaštite okoliša , Služba državne vodopravne inspekcije, Protupožarna inspekcija te predstavnici Hrvatskih voda te da su radovi obavljeni u skladu sa propisima kako bi se izbjegla i najmanje mogućnost onečišćenja okoliša na mjestu izvođenja radova.

Ipak, i dalje nisu dostavljeni podatci o točnom kemijskom sastavu tekućine koja se nalazila u produktovodu, zbog čega je gradonačelnik Mirko Duspara danas ponovno uputio zahtjev Plinacrou kojim traži dostavu ovih informacija. Također, treba naglasiti i da građani Slavonskog Broda još uvijek nemaju odgovor na pitanje kako je moguće da je iz produktovoda koji godinama nije bio u funkciji, kako se tvrdilo, izvučeno 427 tona onečišćenog benzina.

Podsjetimo, gradonačelnik je u ranije upućenom zahtjevu Plinacru upozorio kako su upravo zbog nepostojanja službenih informacija o radovima na sanaciji produktovoda građani Slavonskog Broda s razlogom zabrinuti. Pogotovo ako se uzme u obzirom da su nakon ekološkog incidenta ovog proljeća, kad je u vrijeme pražnjenja produktovoda od strane Croduxa zabilježeno onečišćenje vodozaštitnog područja, 11 dana bili bez pitke vode.

Očitovanje Plinacro

 

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Dovršeni radovi na čišćenju produktovoda; i dalje nije poznat točan kemijski sastav tekućine koja se nalazila u njemu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.