Obilježen „Dan bez mobitela u prometu“

IMG 4150 resize

U organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti danas je u Slavonskom Brodu obilježen Dan bez mobitela u prometu, čiji je glavni cilj podići razinu svijesti o ovoj problematici. Naime, statistike pokazuju da je korištenje mobitela u prometu četvrti najveći uzrok nesreća sa smrtnim posljedicama. U Hrvatskoj ga za volanom koristi čak 91% vozača, 33% biciklista te 50% pješaka koji prelazi prometnice pogleda usredotočena na ekrane pametnog telefona, a ne na zbivanja oko njih.
Obilježavanju ovogodišnje kampanje na glavnom gradskom trgu pridružili su se i učenici Tehničke i Industrijske škole koji su na taj način željeli poručiti svojim sugrađanima da ne koriste mobitele u prometu. Uz ambasadora kampanje Damira Kedžu, učenici su prošli glavnim gradskim trgom noseći transparente s natpisima poput „Niti jedan poziv ili SMS nije vrijedan života“ te „Svaki dan bez mobitela u prometu je dobar dan“, a građanima su bili dostupni i edukativni materijali o ovoj problematici. Pokrovitelji ovogodišnjeg Dana bez mobitela u prometu su Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Hrvatska gospodarska komora. Kampanja je sufinancirana iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE
U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici

Radno vrijeme Gradskih blagajni:
-
Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak  07:30-18:30, Subota  08:00-12:00
- Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota  07:00-13:00

Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Obilježen „Dan bez mobitela u prometu“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.