Kroz projekt „Zaposlena“ za 62 žene zapošljavanje s ciljem podrške starijim sugrađanima na području grada

Zaposlena logotip vertikalni resize

Kako bi se pružila pomoć u kući za starije i nemoćne osobe danas je objavljen oglas za zapošljavanje 62 žene u okviru provedbe projekta „Zaposlena“ - pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda.

Cilj ovog projekta je ublažiti rizik od siromaštva kao rezultata nezaposlenosti za nezaposlene žene kojima prijeti socijalna isključenost te pad razine kvalitete života kroz njihovo osposobljavanje i angažman u pružanju podrške u svakodnevnom životu za 285 starijih osoba na urbanom području Slavonskog Broda. Tako se zapošljavanje odnosi na žene s najviše srednjom školskom spremom koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s naglaskom na dobi starije od 50 godina, za žene s invaliditetom te žene žrtve nasilja u obitelji.

Više informacija o oglasu za radna mjesta može se pronaći na internetskim stranicama Grada Slavonskog Broda i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Mogućnost prijave na oglas postoji do 9. listopada 2018. godine, a početak rada žena očekuje se od početka studenog ove godine.

Projekt „Zaposlena“ provodi se u okviru instrumenta „Zaželi - Program zapošljavanja žena“, broj poziva: UP.02.1.1.05.  u kojemu Ministarstvo rada i mirovinskog sustava nastupa u ulozi posredničkog tijela prve razine, a Hrvatski zavod za zapošljavanje u ulozi provoditelja poziva na dostavu projektnih prijedloga. Ovaj instrument provodi se u okviru Prioritetne osi 2, Specifičnog cilja 9.i.1.: Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.

Grad Slavonski Brod je nositelj projekta, a projektni partneri Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Slavonski Brod, Dom zdravlja Slavonski Brod i Kreativnu udrugu Obraduj obraduj sebe i druge. Razdoblje provedbe projekta je od  21. srpnja 2018. do 20. siječnja 2021, a ukupna vrijednost projekta je 9.947.797,60 kuna. Iznos bespovratnih EU sredstava iznosi 9.947.797,60 kuna i projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Sadržaj ove vijesti isključiva je odgovornost Grada Slavonskog Broda.

 

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranice

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr

 

 

Korisnik

mt_ignore
Grad Slavonski Brod


Projektni partneri
:
CSSSB
image001
logodz m

Kreativna udruga Obraduj sebe i druge

potenc

element2

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Kroz projekt „Zaposlena“ za 62 žene zapošljavanje s ciljem podrške starijim sugrađanima na području grada

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.