Svakodnevna komunikacija s građanima: Servis 48 sati, CityHUB, besplatni telefon i društveni mediji

Vijestservis1 resize

Grad Slavonski Brod već godinama razvija modele i načine komunikacije s građanima kako bi naš grad bio bolji, uređeniji i ljepši za život svih građana. Na našoj službenoj internetskoj stranici osigurali smo informacije građanima o komunikaciji s Gradskom upravom i stručnim službama putem Servisa 48 sati, CityHUB-a, besplatnog telefona, web obrasca i e-maila za pritužbe građana. Nadalje, komunikacija se odvija i putem društvenih medija, odnosno Facebook stranica Grada Slavonskog Broda i gradonačelnika, a koje pojedinačno imaju gotovo 7.000 pratitelja. Podsjećamo građane i pozivamo da svoje komentare, prijedloge i pritužbe mogu prijaviti svaki dan od 0-24 sata.

 

Servis 48 sati

Servisom 48 sati želimo povećati preglednost djelovanja Gradske uprave i stručnih službi, javnih poduzeća i drugih sudionika u pružanju usluga i obavljanju djelatnosti od interesa za stanovnike grada. Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod. Mislite li da bi trebalo nešto poboljšati, urediti, promijeniti? Primjerice, ako primijetite da ne radi javna rasvjeta ili svijetli danju, ako je oštećena gradska oprema, problem sa smećem,ako se pojavila divlja deponija, javite se!

- Prijavu kvarova na javnoj rasvjeti i komunalnim redarima možete prijaviti na 217 033

Poveznica SERVIS 48 SATI

 

CITY HUB

Mobilnu aplikacija CityHUB namijenjena je aktivnom sudjelovanju građana u otklanjanju svakodnevnih komunalnih problema. Građani uz pomoć ove mobilne aplikacije na licu mjesta mogu fotografirati određeni komunalni problem te ga na brz i jednostavan način prijaviti nadležnim gradskim službama koje ga rješavaju u najkraćem mogućem roku. Aplikacija koristi GPS pomoću kojeg detektira točnu lokaciju na kojoj se određeni problem nalazi. Osoba koja je prijavila problem automatski dobiva i izvješće o tome kada je problem riješen i to pri prvom ulogiravanju u aplikaciju nakon rješavanja problema. Nakon preuzimanja mobilne aplikacije s Google Play ili App Storea na svoje pametne telefone ili tablete, građani je mogu koristiti kao anonimni korisnici ili registracijom putem Facebook ili Google računa. Pri tome su osobni podatci korisnika zaštićeni i nisu javno vidljivi. Putem apliakcije od njezina uvođenja zaprimljeno je gotovo 400 prijava građana.

Više o aplikaciji  i preuzimanju iste možete pogledati ovdje CITY HUB

Besplatni telefon 0800 200 217

Brža i jednostavnija komunikacija u obliku besplatnog telefona 0800 za sve građane koji imaju pitanje ili poruku namijenjenu Gradskoj upravi Grada Slavonskog Broda. Pitanja i poruke se mogu uputiti od 0-24 sata besplatnim pozivom na broj 0800 200 217. Ukoliko želite da vam se netko iz Gradske uprave povratno javi, svakako u poruci ostavite kontakt broj. Vrijeme predviđeno za ostavljanje poruke ograničeno je na 30 sekundi. 

Pritužbe građana

Ukoliko imate pritužbe na rad ustanova ili trgovačkih društava Grada Slavonskog Broda molimo Vas da ih uputite putem web obrasca ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Svakodnevna komunikacija s građanima: Servis 48 sati, CityHUB, besplatni telefon i društveni mediji

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.