Dosad je 75 mladih obitelji dobilo opremu za prvorođeno dijete

Objavljeno: 14. kolovoza 2018.

NASLOVNA resize

Danas je u domove još pet brodskih obitelji stigla oprema za prvorođenče u vrijednosti od 5.000 kuna. Grad Slavonski Brod je ovu pronatalitetnu mjeru uveo među prvim gradovima u Hrvatskoj i do sada se pokazala kao uspješna i uistinu korisna pomoć svim budućim roditeljima. Otkad je uvedena ova mjera, tako je opremu za provorođno dijete dobilo 75 mladih brodskih obitelji. Također, Grad je ostavio izbor i onim roditeljima koji već posjeduju dio opreme za bebu ili su većih financijskih mogućnosti za kupovinu opreme iznad vrijednosti koju Grad osigurava, da jednokratnom novčanom pomoći od 1.000 kuna dopune što im nedostaje. Treba istaknuti da uz ovu vrijednu opremu za prvo dijete, budući roditelji imaju pravo i na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 2.500,00 kuna.

Svi budući roditelji koji ispunjavaju uvjete za dobivanje opreme moraju se minimalno mjesec dana prije očekivanog termina poroda izjasniti koji oblik pomoći za opremu za dijete žele iskoristiti. U tu svrhu potrebno je ispuniti zahtjev, koji je moguće preuzeti u Pisarnici Grada Slavonskoga Broda te preuzeti na službenim stranicama Grada, a uz koji treba priložiti preslike osobnih iskaznica roditelja te liječnički dokaz da je riječ o prvoj trudnoći majke. Nakon podnošenja zahtjeva, potrebna oprema će na vrijeme biti dostavljena roditeljima na kućnu adresu u skladu s očekivanim terminom rođenja djeteta.

Kroz ovu mjeru Grad nastoji omogućiti svakom prvorođenom djetetu s područja Slavonskog Broda jednake uvjete na početku života, bez obzira na financijske mogućnosti obitelji, a za nabavu potrebne opreme za prvorođenu djecu u obiteljima ove će se godine iz proračuna izdvojiti 1,1 milijun kuna.

Zahtjev za dodjelu pomoći u opremi za novorođeno prvo dijete

Sadržaj paketa opreme za prvorođenu djecu

20180814_103735_resize.jpg 20180814_105438_resize.jpg 20180814_113313_resize.jpg

IMG-20180814-WA0000_resize.jpg NASLOVNA_resize.jpg