Nastavak radova na modernizaciji javne rasvjete

Objavljeno: 03. kolovoza 2018.

IMG 0467 resize

Nastavljaju se radovi na modernizaciji javne rasvjete na području Slavonskog Broda. Tako su ovih dana novu, energetski učinkovitu javnu rasvjetu dobile Primorska ulica, na potezu od Istarske do Vinogradske ulice te Ulica Stanka Vraza na dijelu od kružnog toka prema Ulici Leopolda Mandića.

Grad Slavonski Brod posljednjih godina sustavno ulaže u izgradnju i modernizaciju javne rasvjete kako bi se smanjilo svjetlosno onečišćenje, ostvarile uštede energije te smanjila emisija ugljičnog dioksida, odnosno štetnih plinova u atmosferu. Ovogodišnja modernizacija javne rasvjete omogućit će smanjenje emisije ugljičnog dioksida u atmosferu od oko 175 tona na godišnjoj razini. Istovremeno, nova energetski učinkovita javna rasvjeta povećava i razinu sigurnosti u prometu s posebnim naglaskom na pješake i bicikliste. 

Radovima predviđenim za ovu godinu obuhvaćene su 33 gradske lokacije, tj.ukupno 15,6 kilometara mreže javne rasvjete na kojima će biti zamijenjena postojeća te postavljena nova rasvjetna tijela. Ukupna vrijednost radova iznosi 2 milijuna kuna.

IMG_0467_resize.JPG IMG_0468_resize.JPG IMG_0470_resize.JPG