Blagoslovljena kapela svete Ane u brodskoj Tvrđavi

IMG 0235 resize

Blagdan svetih Joakima i Ane tradicionalno je i ove godine proslavljen ispred kapele Svete Ane u brodskoj Tvrđavi. Okupljeni vjernici obilježavanje blagdana su započeli molitvom krunice za obitelj, a svečanu euharistiju s blagoslovom kapele - posvećene Mariji Pomoćnici i sv. Ani – predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić uz koncelebraciju generalnog vikara mons. Ivana Ćurića, dekana Slavonskobrodskog dekanata i župnika Župe Gospe Brze Pomoći preč. Ivana Lenića i još sedam svećenika.
Zauzimanjem Grada Slavonskog Broda kao vlasnika cijeloga kompleksa kapela je ponovno podignuta na temeljima srušene od komunističkih vlasti 1947. godine. Obzirom da se nalazi na njenom području kapela je posebnim ugovorom povjerena na korištenje Župi Gospe Brze Pomoći. Nakon jučerašnjeg svečanog euharistijskog slavlja i blagoslova, kapela je stavljena i u funkciju.Proslavi blagdana sv. Ane ispred Gradske uprave Grada Slavonskog Broda prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Tea Tomas.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Blagoslovljena kapela svete Ane u brodskoj Tvrđavi

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.