Veličanstven doček Marija Mandžukića u Slavonskom Brodu; tisuće građana slavilo sa svjetskim viceprvakom

naslovna resize

Osvajača srebrne medalje i počasnog građanina Grada Slavonskog Broda, Marija Mandžukića, jučer je prema procjenama više od 20.000 tisuća građana i posjetitelja dočekalo s oduševljenjem i ovacijama. Glavni gradski trg i okolica bili su ispunjeni do posljednjeg mjesta jer svi su željeli biti dio zajedničkog slavlja i zahvale izvrsnom sportašu, iznimnom čovjeku s velikim srcem koji je pronio ime grada Slavonskog Broda diljem svijeta, našeg Marija Mandžukića. 

Doček je započeo u 17.00 sati s voditeljem Lukom Bulićem i nastupom lokalnog benda Dominik&Co. koji su kombinacijom zabavnog i glazbenog programa besprijekorno zagrijali atmosferu do vrhunca i središnjeg dijela kada je u 19.00 sati stigao jedini i neponovljivi Marijo Mandžukić.  S osmijehom na licu, Marijo je na pozornicu došao uz pjesmu „Moja domovina“ koju je s njim uglas pjevalo nekoliko tisuća građana, a onda po njegovoj želji, zajedno s Miroslavom Škorom i cijelim gradskim trgom zapjevana je možda i najljepša slavonska pjesma „Ne dirajte mi ravnicu“.

Pred njegovim sugrađanima, u veličanstvenoj atmosferi, našem Brođaninu i hrvatskom nogometnom reprezentativcu, vrhunskom sportašu i iznimnom čovjeku ljudskih i moralnih vrijednosti, jučer je na dočeku gradonačelnik Mirko Duspara uručio javno priznanje Povelju počasnog građanina Grada Slavonskog Broda za izuzetan doprinos u promicanju sporta i imena grada Slavonskog Broda u zemlji i inozemstvu. Isto tako, gradonačelnik mu je uručio i dar sliku brodskog slikara na kojoj je ovjekovječen trenutak kada Mario drži hrvatsku zastavu nakon važne utakmice s Engleskom, a s imenom Slavonskoga Broda. Taj trenutak nakon utakmice obišao je cijeli svijet, a Mario Mandžukić pokazao je da i usred najvećeg uspjeha i sreće ima nepobitnu povezanost i ljubav prema rodnom gradu i sugrađanima koji su mu uvijek u mislima. Njegovo ime i svi rezultati koje je postigao, zato i jesu naslijeđe i uzor budućim mladim generacijama. 

„Prije svega želio bih se zahvaliti i čestitati Mariju Mandžukiću, kao i svim ostalim hrvatskim reprezentativcima. Oni su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji napravili najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa, a možda i čitavog sporta. Velika mi je ponos i čast što ispred Gradske uprave i svih Brođana uručiti ovu Povelju počasnog građanina Slavonskog Broda Mariju Mandžukiću. Primjer ste svim mladim sportašima Broda, svima nama koji smo se ovdje okupili i hvala vam na svemu što radite za Brod i za Hrvatsku“ istaknuo je gradonačelnik prilikom uručivanja Povelje Mariju Mandžukiću na dočeku.

Slavonska fešta započela je izvedbama Miroslava Škore u čast Mariju Mandžukiću koji je na pozornici istovremeno pjevao omiljene pjesme provodeći najljepše trenutke zajedničkog slavlja sa svojim sugrađanima. Između pjesama spremno je potpisivao dresove i navijačke rekvizite koji su sa svih strana dolazili ispred njega, a našem slavnom nogometašu, njegovi sugrađani sigurno neće zamjeriti ako nije uspio potpisati baš svaki, jer ih je uistinu bilo puno. Tijekom programa dočeka Brođanima se javio i još jedan slavonski Vatreni, a to je Ivan Rakitić koji je svojim pozdravima video porukom sve oduševio. Proslava dočeka završila je vatromet u čast Mariju Mandžukiću i za sve okupljene građane koji je ponovo očarao i mlade i starije generacije.

Zbog velikog broja građana, posjetitelja iz okolice i drugih gradova, Grad je povodom dočeka organizirao i omogućio parkiranje automobila i autobusa organiziranog prijevoza na parkiralištu iza Doma zdravlja na Plavom Polju, osigurao besplatan prijevoz građanima do Trga Ivana Brlić-Mažuranić na doček te posebnu regulaciju prometa u centru grada kako bi se izbjegli nepotrebni zastoji i moguće gužve.

Grad Slavonski Brod i svi građani dugo će pamtiti ovaj neponovljivi i zasad nikad viđeni doček i događaj koji je na jednom mjestu ujedinio tisuće građana kako bi se jednom čovjeku i sugrađaninu odalo priznanje za sve što je napravio za svoj grad i Hrvatsku.

S ponosom čestitamo još jednom svim reprezentativcima i našem Brođaninu Mariju Mandžukiću što su neizbrisivo i najljepšim slovima upisali ime Hrvatske u povijest.  Hvala svim građanima grada Slavonskog Broda koji su tijekom cijelog prvenstva pratili nastupe našeg Marija Mandžukića i hrvatske reprezentacije u zajedničkom navijanju i pružanju podrške u brodskoj Tvrđavi. Hvala vam što ste na dočeku na najljepši mogući način iskazali zahvalnost svome sugrađaninu i pokazali da je on uzor Vama i svim budućim generacijama.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Veličanstven doček Marija Mandžukića u Slavonskom Brodu; tisuće građana slavilo sa svjetskim viceprvakom

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.