• Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

naslovna resize

Osvajača srebrne medalje i počasnog građanina Grada Slavonskog Broda, Marija Mandžukića, jučer je prema procjenama više od 20.000 tisuća građana i posjetitelja dočekalo s oduševljenjem i ovacijama. Glavni gradski trg i okolica bili su ispunjeni do posljednjeg mjesta jer svi su željeli biti dio zajedničkog slavlja i zahvale izvrsnom sportašu, iznimnom čovjeku s velikim srcem koji je pronio ime grada Slavonskog Broda diljem svijeta, našeg Marija Mandžukića. 

Doček je započeo u 17.00 sati s voditeljem Lukom Bulićem i nastupom lokalnog benda Dominik&Co. koji su kombinacijom zabavnog i glazbenog programa besprijekorno zagrijali atmosferu do vrhunca i središnjeg dijela kada je u 19.00 sati stigao jedini i neponovljivi Marijo Mandžukić.  S osmijehom na licu, Marijo je na pozornicu došao uz pjesmu „Moja domovina“ koju je s njim uglas pjevalo nekoliko tisuća građana, a onda po njegovoj želji, zajedno s Miroslavom Škorom i cijelim gradskim trgom zapjevana je možda i najljepša slavonska pjesma „Ne dirajte mi ravnicu“.

Pred njegovim sugrađanima, u veličanstvenoj atmosferi, našem Brođaninu i hrvatskom nogometnom reprezentativcu, vrhunskom sportašu i iznimnom čovjeku ljudskih i moralnih vrijednosti, jučer je na dočeku gradonačelnik Mirko Duspara uručio javno priznanje Povelju počasnog građanina Grada Slavonskog Broda za izuzetan doprinos u promicanju sporta i imena grada Slavonskog Broda u zemlji i inozemstvu. Isto tako, gradonačelnik mu je uručio i dar sliku brodskog slikara na kojoj je ovjekovječen trenutak kada Mario drži hrvatsku zastavu nakon važne utakmice s Engleskom, a s imenom Slavonskoga Broda. Taj trenutak nakon utakmice obišao je cijeli svijet, a Mario Mandžukić pokazao je da i usred najvećeg uspjeha i sreće ima nepobitnu povezanost i ljubav prema rodnom gradu i sugrađanima koji su mu uvijek u mislima. Njegovo ime i svi rezultati koje je postigao, zato i jesu naslijeđe i uzor budućim mladim generacijama. 

„Prije svega želio bih se zahvaliti i čestitati Mariju Mandžukiću, kao i svim ostalim hrvatskim reprezentativcima. Oni su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji napravili najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa, a možda i čitavog sporta. Velika mi je ponos i čast što ispred Gradske uprave i svih Brođana uručiti ovu Povelju počasnog građanina Slavonskog Broda Mariju Mandžukiću. Primjer ste svim mladim sportašima Broda, svima nama koji smo se ovdje okupili i hvala vam na svemu što radite za Brod i za Hrvatsku“ istaknuo je gradonačelnik prilikom uručivanja Povelje Mariju Mandžukiću na dočeku.

Slavonska fešta započela je izvedbama Miroslava Škore u čast Mariju Mandžukiću koji je na pozornici istovremeno pjevao omiljene pjesme provodeći najljepše trenutke zajedničkog slavlja sa svojim sugrađanima. Između pjesama spremno je potpisivao dresove i navijačke rekvizite koji su sa svih strana dolazili ispred njega, a našem slavnom nogometašu, njegovi sugrađani sigurno neće zamjeriti ako nije uspio potpisati baš svaki, jer ih je uistinu bilo puno. Tijekom programa dočeka Brođanima se javio i još jedan slavonski Vatreni, a to je Ivan Rakitić koji je svojim pozdravima video porukom sve oduševio. Proslava dočeka završila je vatromet u čast Mariju Mandžukiću i za sve okupljene građane koji je ponovo očarao i mlade i starije generacije.

Zbog velikog broja građana, posjetitelja iz okolice i drugih gradova, Grad je povodom dočeka organizirao i omogućio parkiranje automobila i autobusa organiziranog prijevoza na parkiralištu iza Doma zdravlja na Plavom Polju, osigurao besplatan prijevoz građanima do Trga Ivana Brlić-Mažuranić na doček te posebnu regulaciju prometa u centru grada kako bi se izbjegli nepotrebni zastoji i moguće gužve.

Grad Slavonski Brod i svi građani dugo će pamtiti ovaj neponovljivi i zasad nikad viđeni doček i događaj koji je na jednom mjestu ujedinio tisuće građana kako bi se jednom čovjeku i sugrađaninu odalo priznanje za sve što je napravio za svoj grad i Hrvatsku.

S ponosom čestitamo još jednom svim reprezentativcima i našem Brođaninu Mariju Mandžukiću što su neizbrisivo i najljepšim slovima upisali ime Hrvatske u povijest.  Hvala svim građanima grada Slavonskog Broda koji su tijekom cijelog prvenstva pratili nastupe našeg Marija Mandžukića i hrvatske reprezentacije u zajedničkom navijanju i pružanju podrške u brodskoj Tvrđavi. Hvala vam što ste na dočeku na najljepši mogući način iskazali zahvalnost svome sugrađaninu i pokazali da je on uzor Vama i svim budućim generacijama.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Glasnik Grada

Glasnik Grada

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo 
hrendeit