Od danas energetski učinkovita rasvjeta u još dvije gradske ulice

NASLOVNA resize

Modernu led rasvjetu danas je dobila Ulica Ardelija Della Belle na dužini od 200 metara, a u tijeku je postavljanje svjetiljki u Ulici Pavla Rittera Vitezovića na dužini od 350 metara.

Tijekom ovoga tjedna nastavit će se radovi na postavljanju novih led svjetiljki i na drugim gradskim lokacijama, a protekloga tjedna šest gradskih ulica dobilo je energetski učinkovitu javnu rasvjetu: Ulica Julija Hoffmana, Istarska ulica, Slunjska ulica, Ulica Ivana Mažuranića, Juraja Dobrile  i Međimurska ulica.

Grad Slavonski Brod posljednjih je godina sustavno ulagao u izgradnju i modernizaciju javne rasvjete kako bi se smanjilo svjetlosno onečišćenje, ostvarile uštede energije, troškovi održavanja javne rasvjete te smanjiti emisija ugljičnog dioksida, odnosno štetnih plinova u atmosferu. Ovogodišnjom modernizacijom planira se smanjenje emisije ugljičnog dioksida u atmosferu od oko 175 tona na godišnjoj razini. Isto tako, poboljšat će se kvaliteta osvjetljenja prometnica i na taj način povećati sigurnost u prometu, a značajno će se popraviti i vizualna slika grada.

Tako će se na 33 gradske lokacije i na ukupnoj dužini mreže od 15,6 kilometara izvoditi elektromontažni radovi na zamjeni postojećih svjetiljki, saniranja postojećih i postavljanju novih stupova te ugradnji  i dodavanju novih svjetiljki. Vrijednost radova energetski učinkovite javne rasvjete je 2 milijuna kuna.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Od danas energetski učinkovita rasvjeta u još dvije gradske ulice

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.