Danas su još četiri obitelji primile opremu za novorođenčad

Objavljeno: 06. srpnja 2018.

IMG 9013

Grad Slavonski Brod nastavlja s provedbom pronatalitetne mjere koja budućim roditeljima pomaže u pripremi za dolazak novorođenog djeteta. Tako su danas još četiri brodske obitelji primile opremu za bebe. Slavonski Brod je ovu mjeru uveo među prvim gradovima u Hrvatskoj, a koliko ona pomaže budućim roditeljima najbolje dokazuje velik interes mladih obitelji. Naime, u posljednja dva i pol mjeseca ovu vrijednu pomoć Grada primilo je skoro 60 brodskih obitelji.

Grad je ostavio izbor i onim roditeljima koji već posjeduju dio opreme za bebu ili su većih financijskih mogućnosti za kupovinu opreme iznad vrijednosti koju Grad osigurava, da jednokratnom novčanom pomoći od 1.000 kuna dopune što im nedostaje. Uz spomenutu mjeru, budući roditelji ostvaruju pravo i na jednokratnu novčanu pomoć, a sve s ciljem lakše pripreme za dolazak novorođenog djeteta.
Za sve buduće roditelje koji imaju pravo na ovu mjeru, a nisu to još ostvarili, važno je naglasiti kako se moraju minimalno mjesec dana prije očekivanog termina poroda izjasniti koji oblik pomoći za opremu za dijete žele iskoristiti. U tu svrhu potrebno je ispuniti zahtjev, koji je moguće preuzeti u Pisarnici Grada Slavonskoga Broda te preuzeti na službenim stranicama Grada, a uz koji treba priložiti preslike osobnih iskaznica roditelja te liječnički dokaz da je riječ o prvoj trudnoći majke. Nakon podnošenja zahtjeva, potrebna oprema će na vrijeme biti dostavljena roditeljima na kućnu adresu u skladu s očekivanim terminom rođenja djeteta.
Kroz ovu mjeru Grad nastoji omogućiti svakom prvorođenom djetetu s područja Slavonskog Broda jednake uvjete na početku života, bez obzira na financijske mogućnosti obitelji, a za nabavu potrebne opreme za prvorođenu djecu u obiteljima ove će se godine iz proračuna izdvojiti 1,1 milijun kuna. 

Zahtjev za dodjelu pomoći u opremi za novorođeno prvo dijete

Sadržaj paketa opreme za prvorođenu djecu

IMG_9013.JPG IMG_9016.JPG IMG_9020.JPG

IMG_9023.JPG