Šest gradskih ulica dobilo modernu javnu rasvjetu

NASLOVNA (2) resize

Modernu led rasvjetu dobilo je šest gradskih lokacija nakon što su jučer započeli radovi na postavljanju energetski učinkovite javne rasvjete u Slavonskom Brodu. Izvedeni su radovi u Ulici Julija Hoffmana na dužini od 220 metara,u Istarskoj ulici na dužini mreže od 250 metara u Slunjskoj ulici od 220 metara te u Ulici Ivana Mažuranića na dužini od 145 metara. Također, led viseće svjetiljke dobile su Ulica Juraja Dobrile i Međimurska ulica, no u njima se još u sljedećoj fazi planiraju postaviti i rasvjetni stupovi s led svjetiljkama. Ukupna dužina radova na mreži u tim dvjema ulicama je 715 metara.

Grad Slavonski Brod posljednjih je godina sustavno ulagao u izgradnju i modernizaciju javne rasvjete kako bi se smanjilo svjetlosno onečišćenje, ostvarile uštede energije, troškovi održavanja javne rasvjete te smanjiti emisija ugljičnog dioksida, odnosno štetnih plinova u atmosferu. Ovogodišnjom modernizacijom planira se smanjenje emisije ugljičnog dioksida u atmosferu od oko 175 tona na godišnjoj razini. Isto tako, poboljšat će se kvaliteta osvjetljenja prometnica i na taj način povećati sigurnost u prometu, a značajno će se popraviti i vizualna slika grada.

Tako će se na 33 gradske lokacije i na ukupnoj dužini mreže od 15,6 kilometara izvoditi elektromontažni radovi na zamjeni postojećih svjetiljki, saniranja postojećih i postavljanju novih stupova te ugradnji  i dodavanju novih svjetiljki. Vrijednost radova energetski učinkovite javne rasvjete je 2 milijuna kuna.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Šest gradskih ulica dobilo modernu javnu rasvjetu

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.