Ispis
tepduspara1.jpg.jpgNastavljajući posjetu vodećim brodskim tvrtkama danas je gradonačelnik Mirko Duspara sa suradnicima obišao Đuro Đaković-Termoenergetska postrojenja, najvećeg županijskog izvoznika s 916 zaposlenih. U razgovoru s direktorom Velimirom Kačunarom i suradnicima gradske čelnike posebno su zanimale posljedice recesije na svjetskom tržištu na poslovanje ĐĐ-TEP-a i snažan investicijski zamah ove tvornice koja je u protekle tri godine više nego udvostručila broj zaposlenih. 
Povoljna višegodišnja konjunktura na europskom tržištu energetske opreme završila je krajem prošle godine, a pomicanjem  važnih projekata očekuju se teškoće sa zaposlenošću kapaciteta pred kraj ove i početkom iduće godine. Prema riječima direktora Kučinara, ta praznina nastojat će se popuniti ugovaranjem novih poslova kako uz odgađanje vlastitih investicijskih zahvata ne bi trebalo poduzimati drastičnije zahvate. Prošle godine ukupna realizacija TEP-a iznosila je 67 milijune eura od čega je 83 posto ostvarene izvozom, a procjene za ovu godinu kreću se na razini ukupnih prihoda od 82 milijuna eura s udjelom izvoza od čak 92 posto. 
Nakon razgovora gradonačelnik Duspara obišao je proizvodne pogone TEP-a ne skrivajući oduševljenje ogromnim ulaganjima u gradnju novih proizvodnih hala, nabavu suvremene tehnologije i opreme što zaposlenicima donosi i sve bolje uvjete rada .