Ispis
stad10.jpg.jpgSusretom s predstavnicima medija na Vijušu, mjestu u blizini gradilišta sportske dvorane na kojem bi se trebao graditi novi nogometni stadion, Gradsko poglavarstvo započelo je s Revizijom gradskih projekata i vizijom novih.
Među najvažnijim projektima koje je započela ova Gradska uprava  potpisivanjem promemorije s potencijalnim ulagačem potkraj 2006. godine izdvaja se gradski stadion s hotelom i stambeno-poslovnim naseljem.
NE ODUSTAJE SE OD STADIONA ČEKAJUĆI UPU VIJUŠA
   -Bitno je reći da dolaskom na vlast nakon izvanrednih izbora 2007. godine praktično nismo imali temeljni prostorni plan (GUP) na čemu smo radili i uz dosta opstrukcija lani ga uspjeli usvojiti. Da bi ovaj projekt zaživio i da bismo mogli krenuti u njegovo ostvarenje potrebno je izraditi prostorni plan (UPU) Vijuša. Taj plan radi ekipa iz Osijeka i   presporom dinamikom njegove izrade nismo zadovoljni. Tek po donošenju UPU Vijuša možemo pristupiti potpisivanju ugovora i izgradnji ovog kompleksa od kojeg ne odustajemo. Stadion i dalje ostaje naša želja i projekt i nadam se ako ne bude problema da bismo ove godine usvojili taj prostorni plan i nakon toga krenuli u ostvarenje. Po svemu kako ovo ide, stadion bi mogao biti izgrađen do 2013. godine. To je objekt koji je bitan i potreban ovom gradu s 80 tisuća stanovnika. Pored toga što gradimo nogometni stadion Amatera i dograđujemo S.Vlajnić-Dida ne odustajemo od ovog projekta, kazao je gradonačelnik dr. Mirko Duspara.
   Prije nepune tri godine, prema tadašnjem idejnom arhitektonskom urbanističkom rješenju, vrijednost cjelokupnog projekta stadiona s 10.000 sjedećih mjesta zajedno s hotelom s 90 soba i stambeno-poslovnim naseljem procjenjivala se na oko 350 milijuna kuna.