• Gradska uprava
  • Tržnica
  • Bazeni
  • Kruzni tok
  • Svačićeva ulica
  • Kajak

IMG 8703Aktualni sat današnje 4. Sjednice Gradskog vijeća mnogi vijećnici su ponovno iskoristili kao priliku za postaviti pitanja koja zanimaju njihove sugrađane. Odgovarajući na postavljena pitanja gradonačelnik je tako, između ostalog, objasnio kako Grad sustavno radi na novim prometnim rješenjima koja imaju za cilj povećati razinu sigurnosti u prometu ali da se, na žalost, mnogi vozači i dalje ne pridržavaju prometnih propisa. Kao što su na to ukazali pojedini gradski vijećnici, taj problem je prisutan primjerice u Ulici Grge Novaka te u blizini Dječjeg vrtića "Tintilinić" u Naselju Zrinski Frankopan. 

Dio danas postavljenih vijećničkih pitanja odnosio se na mjere pomoći poduzetnicima i općenito uvjete za poduzetnike na području Slavonskog Broda, pri čemu je gradonačelnik ponovno naglasio kako Grad već godinama kroz čitav niz olakšica i mjera nastoji stvoriti što bolje uvjete za njihovo poslovanje uz što im na raspolaganju stoje i kompletno uređene gradske zone. Kada je riječ o Gospodarskoj zoni Zapad, gradonačelnik je naglasio kako se još uvijek radi na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa. Odgovarajući na ostala postavljena pitanja, gradonačelnik je objasnio i kako se na projektu obnove Brodske Tvrđave radi kroz ITU mehanizam, jednako kao i kada je riječ o izgradnji toplovoda u Naseljima Slavonija I i II, koji će donijeti značajne uštede građanima.

Na dnevnom redu današnje sjednice bila su i izvješća o radu i financijska izvješća gradskih trgovačkih društava i ustanova za 2016. godinu. Iako su gradski vijećnici najviše raspravljali o ovim točkama Dnevnog reda, usvojena su izvješća svih trgovačkih društava osim TD Lasica i TD Posavska Hrvatska, te svih ustanova u vlasništvu Grada. 

Jedna od točaka Dnevnog reda bilo je Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od siječnja do lipnja 2017. godine. Kako je istaknuo gradonačelnik, tijekom ovog razdoblja nastavljeni su radovi na novim gradskim projektima; započeli su radovi na izgradnji stanova za mlade obitelji, kojima danas stoje na raspolaganju i gradska zemljišta za gradnju obiteljskih kuća. Značajna sredstva ove su godine izdvojena i za izgradnju i modernizaciju cesta, pješačkih staza i javne rasvjete na području grada, ukupno iznos od gotovo 24 milijuna kuna, a mnoga nova prometna rješenja ostvarena su i zahvaljujući otvorenoj komunikaciji s građanima.

Tijekom navedenog razdoblja dovršeni su i radovi na izgradnji nove 5,6 milijuna kuna vrijedne nove zgrade mjesnog doma MO „Dr. Ante Starčević“, izgrađen je i novi gradski dječji vrtić „Tintilinić“, a učenici OŠ „Hugo Badalić“ Područna škola Jelas od ove jeseni imaju na raspolaganju novu školsku sportsku dvoranu vrijednu 7,4 milijuna kuna. U istom razdoblju energetski je obnovljen i Dječji vrtić „Pčelica“, započeli su radovi na izgradnji novog prostora za brodske kajakaše, uređen je i stadion NK „Budainka-Kolonija“, a na zapadnom dijelu stadiona kraj Save postavljena je i nova ograda. Od ove godine značajno je povećan i iznos jednokratnih naknada za rođenje djeteta, a kako je istaknuo gradonačelnik, Grad je nastavio pomagati i građanima svih dobnih skupina kroz različite oblike pomoći, subvencije te druge raspoložive mjere za što je tijekom promatranog razdoblja iz gradskog proračuna izdvojeno gotovo 3,5 milijuna kuna.

Gradsko vijeće je na danas održanoj Sjednici donijelo i Odluku o usvajanju Strategije razvoja urbanog područja Slavonski Brod do 2020. godine. Naime, početkom prosinca prošle godine Slavonski Brod je službeno potvrđen kao jedan od sedam hrvatskih gradova koji će dobiti dio od 345 milijuna eura bespovratnih europskih sredstava kroz ITU mehanizam. Izrada Strategije razvoja urbanog područja Slavonski Brod započela je još početkom listopada 2015. godine, nakon formiranja urbanog područja Slavonski Brod. Odluka o sastavu Urbanog područja Slavonski Brod donesena je na sjednici Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda održanoj 6.listopada 2015., a Ministarstvo regionalnog razvoja potvrdilo je njen sastav već 30. listopada 2015. Od svih sedam gradova Slavonski Brod je prvi formirao i održao sjednicu Partnerskog vijeća, a u sklopu izrade Strategije razvoja Urbanog područja održane su i brojne radionice na kojima se analiziralo trenutno stanje u Urbanom području s relevantnim institucijama iz različitih sektora. U travnju ove godine gradonačelnik Mirko Duspara je prisustvovao potpisivanju Sporazuma o obavljanju delegiranih i s njima povezanih zadaća i aktivnosti u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija", u financijskom razdoblju 2014. – 2020., između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te gradova Slavonskog Broda, Osijeka, Pule, Rijeke, Splita, Zadra i Zagreba.

To znači da će u Slavonskom Brodu kroz provedbu ITU mehanizma u narednom razdoblju biti ostvareni brojni razvojni projekti na područjima koje je unaprijed definirala Europska Unija. Riječ o projektima koji su temeljem zajedničke razrade izabrani kao potrebni, a između ostalog riječ je o izgradnji inovacijskog inkubatora u Slavonskom Brodu, novih oblika pomoći za inovativne udruge i poduzetnike, rekonstrukcije toplovoda u naseljima Slavonija I i II što će omogućiti značajne uštede za građane, izgradnji komunalne infrastrukture i hotela u brodskoj Tvrđavi te obnove unutrašnjosti kuće Brlić.

Na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća usvojene su i sve ostale točke Dnevnog reda.

 

 

  <p>  <p>  <p>""""""""""""""""""""""""""""""</p>"</p>"</p>"</p>"</p>"

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Glasnik Grada

Glasnik Grada

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo 
hrendeit