Ispis
Kategorija: Vijesti

Katarinski sajam 2016Katarinski sajam je kroz godine izrastao u prepoznatljiv simbol grada Slavonskog Broda. Ove godine održava se po 21. put, a svoja vrata građanima otvara u četvrtak 24. studenog 2016. Uz ponudu brojnih izlagača, kao i ranijih godina, tijekom četiri sajamska dana posjetitelji će moći uživati i u bogatom kulturno-umjetničkom programu, dječjim predstavama, a najmlađi će se upoznati s tradicijom sajma kroz Dječji Katarinski sajam u čijoj organizaciji sudjeluju brodski dječji vrtići. Mališani će imati priliku i sudjelovati u kreativnim dječjim kuharskim radionicama kuhati, a u suradnji s Udrugom Conect IT bit će organizirane i radionice iz robotike i natjecanja za djecu. 

Kroz sva četiri dana sajma, u suradnji s brodskim Hotelom Art i Udrugom kuhara Brodsko posavske županije, održavat će se 3. gastro manifestacija „Kuhajmo slavonski“ na kojoj će se pripremati tradicionalna slavonska jela na moderan način uz mogućnost degustacije za sve posjetitelje. U suorganizaciji Hrvatskog kuharskog saveza u subotu 26. studenog održat će se i Hrvatski kuharski kup – 1. kolo državnog natjecanja profesionalnih kuhara.  U sklopu 21. Katarinskog sajma bit će organiziran i drugi Brodski festival piva, u suradnji s brodskom 'Kućom piva' i OPG Bošnjak. Organizatori su i ove će godine osigurali grijani šator, u kojemu će biti postavljena pozornica i ozvučenje za brojne zabavne programe, pivski maraton te prve 'Olimpivske igre'.

Ulaz za sva događanja u sklopu 21. Katarinskog sajma je besplatan tijekom sva četiri sajamska dana, a više detalja o bogatom programu možete pronaći na slijedećoj poveznici.