ITU mehanizam: Održana treća sjednica Koordinacijskog vijeća Urbanog područja Slavonski Brod

Objavljeno: 11. svibnja 2016.

IMG 3964U Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda održana je treća sjednica Koordinacijskog vijeća Urbanog područja Slavonski Brod na kojoj su predstavljeni specifični ciljevi kao temelj za izradu strateških projekata koji će biti sastavni dio Strategije razvoja Urbanog područja Slavonski Brod.

Neki od navedenih ciljeva su omogućavanje povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva, povećanje broja putnika u javnom prijevozu, povećanje zapošljavanja te očuvanje i promoviranje kulturne baštine. Kako je naglašeno na održanoj sjednici, na kojoj su  prisustvovali zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić te predstavnici Razvojne agencije Grada i Općina uključenih u Urbano područje Slavonski Brod, cilj je predstaviti ministarstvima što veći broj strateških projekata koji se mogu ostvariti kroz ITU mehanizam.


Podsjetimo, Slavonski Brod je jedan od sedam hrvatskih gradova kojima kroz ITU mehanizam potencijalno stoji na raspolaganju više od 345 milijuna europskih sredstava, a sredstva će se dodjeljivati na temelju izrađene Strategije urbanog razvoja. Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU) predstavljaju novi mehanizam Europske unije za razdoblje 2014.-2020. godine, koji je uveden s ciljem jačanja uloge gradova kao pokretača gospodarskog razvoja, a sastoji se od skupa aktivnosti koje se u gradovima mogu financirati iz tri različita fonda - Europskog fonda za regionalni razvoj, Kohezijskog fonda te Europskog socijalnog fonda.

IMG_3954.JPG IMG_3956.JPG IMG_3964.JPG