ITU mehanizam: Održana treća sjednica Koordinacijskog vijeća Urbanog područja Slavonski Brod

IMG 3964U Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda održana je treća sjednica Koordinacijskog vijeća Urbanog područja Slavonski Brod na kojoj su predstavljeni specifični ciljevi kao temelj za izradu strateških projekata koji će biti sastavni dio Strategije razvoja Urbanog područja Slavonski Brod.

Neki od navedenih ciljeva su omogućavanje povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva, povećanje broja putnika u javnom prijevozu, povećanje zapošljavanja te očuvanje i promoviranje kulturne baštine. Kako je naglašeno na održanoj sjednici, na kojoj su  prisustvovali zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić te predstavnici Razvojne agencije Grada i Općina uključenih u Urbano područje Slavonski Brod, cilj je predstaviti ministarstvima što veći broj strateških projekata koji se mogu ostvariti kroz ITU mehanizam.


Podsjetimo, Slavonski Brod je jedan od sedam hrvatskih gradova kojima kroz ITU mehanizam potencijalno stoji na raspolaganju više od 345 milijuna europskih sredstava, a sredstva će se dodjeljivati na temelju izrađene Strategije urbanog razvoja. Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU) predstavljaju novi mehanizam Europske unije za razdoblje 2014.-2020. godine, koji je uveden s ciljem jačanja uloge gradova kao pokretača gospodarskog razvoja, a sastoji se od skupa aktivnosti koje se u gradovima mogu financirati iz tri različita fonda - Europskog fonda za regionalni razvoj, Kohezijskog fonda te Europskog socijalnog fonda.

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti ITU mehanizam: Održana treća sjednica Koordinacijskog vijeća Urbanog područja Slavonski Brod

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.