Nastavak aktivnosti započetih IPA projektom; potpisan ugovor o sufinanciranju projekta "Brod 2“

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekta "Brod 2"
Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara danas su u Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda potpisali Ugovor o sufinanciranju projekta „Brod 2“. Riječ je o projektu koji predstavlja nastavak aktivnosti započetih IPA projektom, a njegova svrha je poboljšati vodno-komunalnu infrastrukturu na području aglomeracija Slavonski Brod, Brodski Stupnik, Garčin i Donji Andrijevci.
Datumom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj Uniji otvorila se mogućnost sufinanciranja projekata odvodnje i vodoopskrbe iz Kohezijskog fonda. Upravo je zato TD Vodovod, na temelju objavljenog natječaja Ministarstva poljoprivrede, predalo svoj prijedlog projekta, koji je prihvaćen, a ugovorena vrijednost izrade potrebne dokumentacije iznosi 8.429.800,00 kn.

TD Vodovod, kao nositelj projekta, s partnerima na projektu, snosi 15 % tog iznosa, dok se ostatak sufinancira iz Kohezijskog fonda. Rok za izradu projektne dokumentacije je 30. lipanj 2016. godine, a projektom je između ostaloga predviđena izgradnja kanalizacije s pripadajućim objektima na području naselja Budainka i Brodsko-Vinogorje, izgradnja crpne stanice rasteretnih voda za naselje Mali Pariz, te rekonstrukcija vodovodno- kanalizacijske mreže u gradu.  Kako je naglasio gradonačelnik Mirko Duspara projektom „Brod 2“ obuhvaćene su sve aktivnosti potrebne da bi se izgradila nedostajuća ili neispravna vodno-komunalna infrastruktura bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda. Na taj način građanima kao korisnicima bit će omogućen još kvalitetniji sustav vodoopskrbe i odvodnje.


mt_gallery





PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Nastavak aktivnosti započetih IPA projektom; potpisan ugovor o sufinanciranju projekta "Brod 2“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.