Potpisan Ugovor o nastavku radova na projektu sanacije odlagališta otpada „Vijuš“

Potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na sljedećoj fazi projekta sanacije deponije "Vijuš"Gradonačelnik Mirko Duspara danas je u Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda potpisao ugovor o nastavku radova na projektu sanacije odlagališta otpada „Vijuš“ s direktorom tvrtke Presoflex Gradnja d.o.o iz Požege g. Inom Galićem kao nositeljem ponude. Temeljem ranije provedenog postupka javnog natječaja za izvođača radova je izabrana zajednicu ponuditelja tvrtka Presoflex Gradnja d.o.o iz Požege i tvrtka Werkos d.o.o. iz Osijeka. Vrijednost radova na novoj fazi projekta sanacije deponije „Vijuš“ iznosi oko 3.980.445,81 kuna, a Fond za zaštitu okoliša sufinancira 60 posto tog iznosa.

Ovom fazom radova na projektu predviđeno je uređenje ulazno-izlazne zone deponije „Vijuš te radovi na izgradnji asfaltiranog platoa za privremeno skladištenje i razvrstavanje otpada sa svom potrebnom infrastrukturom. Također, na gradskoj deponiji postavit će se i kolna vaga koja bilježi količinu uvezenog komunalnog otpada. Projektnim aktivnostima predviđena je i izgradnja sabirnog bazena za otpadne vode, te separatora i taložnika ulja i masti, jednako kao i izgradnja platoa za pranje vozila za odvoz otpada u ulazno-izlaznoj zoni deponije. Rok za izvođenje radova je 4 mjeseca od službenog uvođenja izvođača radova u posao.

Kako je istaknuo gradonačelnik Duspara Slavonski Brod je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji će, sukladno dosadašnjoj dinamici projekta sanacije deponije, u zadanom zakonskom roku urediti i sanirati gradsko odlagalište otpada. Grad još od 2007. godine radi na odvojenom prikupljanju otpada. Tako u stambenim naseljima postoje „zeleni otoci“ koji građanima omogućuju primarnu selekciju otpada. Krajem prošle godine građani u kućanstvima su dobili i novih 12.500 PVC kanti za odlaganje papira, a ovih dana kreće i pilot projekt dostave 2.270 PVC kanti za odlaganje biootpada građanima s područja mjesnog odbora „Dr. Ante Starčević“. Da su u Slavonskom Brod napravljeni veliki pomaci po pitanju zbrinjavanja otpada i zaštite okoliša, potvrđuje i podatak o smanjenju ukupne količine komunalnog otpada za 13.000 tona u posljednjih šest godina.


mt_gallery

PLAĆANJE GRADSKIH RAČUNA BEZ NAKNADE

U poslovnicama Gradske blagajne mogu se platiti i svi ostali računi uz naknadu od 2,00 kune po uplatnici. Radno vrijeme Gradskih blagajni:

  • Trg Ivane Brlić-Mažuranić 7a (Korzo) Ponedjeljak - Petak 07:30-13:00, te od 14:00 do 18:30 sati, Subota 08:00-13:00
  • Horvatova (Tržnica) Ponedjeljak - Subota 07:00-13:00
Nalazite se ovdje: Naslovnica Ostale vijesti Potpisan Ugovor o nastavku radova na projektu sanacije odlagališta otpada „Vijuš“

Podaci o predmetu u digitalnoj pisarnici

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina (koji ste dobili u pisarnici Gradske uprave) na sljedeći način:

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Upute:
U polje Subject/Predmet unesite korisnički pin. Područje za sadržaj ostavite prazno.